Egenupplevelse för mamma = ovanligt

Sista dagen på min semester var vi alla hemkomna från fjällen, och även om all tvätt inte ännu var tvättad så tog jag mig faktiskt friheten att åka iväg själv in till stan på konsert!

Helt underbart, det var två goda vänner till mig som bjudit in mig, men de trodde väl inte riktigt på att jag faktiskt skulle dyka upp.

Men det gjorde jag! Ensam från denna familj för första gången sen Lillan låg i magen (eller jag kan nog faktiskt inte minnas när jag var på konsert själv senast…… Jo, det var nog förresten när jag var med och sjöng i kören förra våren, men då var det ju inte så mycket sitta och njuta ;)

Detta var så roligt, så det kan jag tänka mig att göra igen. Först hade Lillkillen tänkt sig att följa med och det hade han så gärna fått så, men han ändrade sig i sista minuten. Om det varit en vanlig jobbvecka hade det nog känts för jobbigt att vara ifrån barnen igen, men denna gång så hade vi ju umgåtts dygnet runt i 9 dagar (och det kändes som på den gamla goda hemmamammatiden!)

Det var också lite halvt nödvändigt, att få göra något själv och det var nyttigt att känna att även jag behöver påfyllning! Tack för att jag orkade ge ut lite energi för att få så otroligt mycket mer energi tillbaka!

 

Tjejkväll med väsentligheter

Mitt i årets mest intensiva jobbvecka tog vi oss ändå tid och hade en tjejkväll jag och Lilltösen. Alla husets killar var iväg på grillkväll, så då fick vi passa på.

På tjejkväll ska man måla sina naglar med nagellacket som Lilltösen köpt tillsammans med sin snälla farmor. Det hör till, och det är det roligaste hon vet. Lilltösen alltså :-)

Sen ska man äta ostbricka – där är Lilltösen också mycket bestämd. Denna gång serverades gorgonzola, brieost, grevé samt aprikosmarmelad och kex. Jag satte i mig en halv bit gorgonzola *mätt*

Och så tittar vi på gamla avsnitt av Gilmore Girls, samt somnar i soffan.

En livsberikande helkväll för stora och små tjejer.

Födelsedagsblomster

Jag tycker så mycket om mina vänners barn!

Eftersom barnens kusin och bonuskusiner bor så långt bort så är det som om mina vänners barn blivit ”våra” kusiner. Och just de här barnen har jag varit barnvakt en del åt så de känner nog mig nu. Tjejerna hade plockat med sig de här fina buketterna till mig då de kom för att äta tårta. Och en fin hönsfjäder från en av deras hönor fick jag med också, den skymtar lite i bakgrunden.

Lyckolistan a la 2012

Behöver påminnas om att mitt liv är så himla bra och att det även med alla förändringar vi står inför kommer att fortsätta vara helt fantastiskt.

Här kommer tre saker som gör mig lycklig till min alldeles egna lyckolista;

1, Gosa med ett barn eller med alla tre kidsen samtidigt

2, Få känna mig riktigt riktigt snäll, som när jag säger ok till att äta glass en helt vanlig tisdag och barnen tycker jag är den bästa mamman i världen

3, Få somna med en varm, tung och mjuk liten hund nergosad i mina knäveck.