Nyfunnen vän

Är så glad att jag hittat nån som är lika pigg på galenskaper som jag själv.

Särskilt när man är på jobbet så mycket som vi är så är det viktigt att man trivs med arbetskamraterna, men det är ju en extra lyckträff med en sån här vän! Känns som en väldigt rolig resa som just börjat, och som jag hoppas kunna få fortsätta med!

Igår umgicks vi privat, idag väntar mer stolleryck till em/kvällspasset :-)

Tänk att man faktiskt får ha roligt på jobbet! Relationer är vad som gör livet rikt på riktigt!

Tack!

Tack att vi är hela!

Det här är säkert en piece of cake för den som bor i skogen, i Norrland, eller ännu mer på landet än vad jag gör. Men tänk på att jag är stadsbo från början! När vi åkte från vår planeringsdag (som vi haft långt ute på landet, i skogen) en kollega och jag så hoppade det ut en älg framför bilen! Jag körde inte, men såg den först och skrek Aktaaaaaaaaaaa, ääääääääääälg! och föraren hann få stopp på bilen och vi undkom med blotta förskräckelsen. Och älgen med. Detta var på eftermiddagen så det var ju fortfarande ljust, tänk om det varit mörkt – jag menar älgar har ju inte direkt reflexer på sig. Många tänk – om hann passera revy i våra hjärnor efteråt kan jag säga.

Tack för att det gick så bra!!!!!! Och jag kommer köra lugnare till jobbet i framtiden ska jag säga……

 

Egenupplevelse för mamma = ovanligt

Sista dagen på min semester var vi alla hemkomna från fjällen, och även om all tvätt inte ännu var tvättad så tog jag mig faktiskt friheten att åka iväg själv in till stan på konsert!

Helt underbart, det var två goda vänner till mig som bjudit in mig, men de trodde väl inte riktigt på att jag faktiskt skulle dyka upp.

Men det gjorde jag! Ensam från denna familj för första gången sen Lillan låg i magen (eller jag kan nog faktiskt inte minnas när jag var på konsert själv senast…… Jo, det var nog förresten när jag var med och sjöng i kören förra våren, men då var det ju inte så mycket sitta och njuta ;)

Detta var så roligt, så det kan jag tänka mig att göra igen. Först hade Lillkillen tänkt sig att följa med och det hade han så gärna fått så, men han ändrade sig i sista minuten. Om det varit en vanlig jobbvecka hade det nog känts för jobbigt att vara ifrån barnen igen, men denna gång så hade vi ju umgåtts dygnet runt i 9 dagar (och det kändes som på den gamla goda hemmamammatiden!)

Det var också lite halvt nödvändigt, att få göra något själv och det var nyttigt att känna att även jag behöver påfyllning! Tack för att jag orkade ge ut lite energi för att få så otroligt mycket mer energi tillbaka!

 

Hemma igen

Ursäkta lite kassa bilder, har tagit dem med min telefon. I Sälen har vi tillbringat vårt höstlov/semester. Och det kunde ju lika gärna ha varit högsäsong med tanke på hur mycket snö vi fick redan första natten = 20 cm :-) Älskar snö så länge jag slipper skotta!

Vi bodde i Högfjällsbyn i en mycket trevlig stuga för en ringa penning. Men vi tillbringade tiden mest nere i Lindvallen i backarna där runt omkring. Skönt att komma bort lite, och unna oss en sån här semester var det länge sen vi gjorde.

Äääntligen ledig!

Ledig dag idag. Visserligen var jag ledig i lördags också, men eftersom maken var iväg på sin utbildning hela dagen kändes det nästan som om jag jobbade :-) Först fick jag vara taxi åt den stora och köra honom till barnvakt i grannbyn längst härifrån, sen var jag med Lillkillen och Lillan på kalas. Det var iofs jättemysigt. Flera mammor som stannade också, så jag fick tillfälle att prata med några vuxna utanför jobbet. Sen tillbaka ut tiill byn där storkillen befann sig, sen hem och laga mat och fixa och ut med hunden etc.

Idag ska vi bara leva det lugna lilla livet, Lillan och jag. En sväng till Öppna kanske och sen bara ta det så lugnt det går med en aktiv 3 åring :-) Det ska bli såååååå skönt. Sen är jag så oerhört glad över mina hemmamammavänner som finns kvar, trots att jag jobbar så mycket och inte hinner höra av mig så ofta! Tack!

Barnloppis

Årets händelse har ägt rum; det har varit barnloppis :-) Jag är så glad att jag orkade gå dit en liten sväng och att jag orkade köa så att jag var nästan först in.

Barnloppis är ett jättebra sätt att spara både sin ekonomi och jordens resurser på. Särskilt när man har tur och hittar det man behöver som jag gjorde i år; eller vad sägs om 1 overall + ett skidställ (har märkt att det behövs ombyte och särskilt nu när jag inte är hemma och tvättar hela dagarna) för det facila priset av 220 :-, en fuskpälsjacka (kanske inte jättenödvändigt, men till fint) 20 :- klänningar och tröjor från 10 – 35:-, lite större mjukisbyxor för 5:-/st. en spelande och talande hund, ett golvpussel som inte syns på bilden samt en extra bilkudde., som inte heller syns på bild. Allt (utom byxorna) är till Lillan som synes. Vi har haft sån fantastisk tur att vi fått ärva kläderna till killarna från deras bonuskusiner – det är vi jättetacksamma för! Det gjorde att jag bara behövde köpa ett par termobrallor till Storkillen och det gjorde jag på det blågula stället för ett tag sen. Nu är det bara vinterskodonen kvar så borde vi vara rustade sen!

Allt ordnar sig :-)

Har precis nu på morgonen fått  veta att jag får stanna minst 50% på jobbet även nästa termin :-) Det blev som jag trodde och ville. Hoppas bara det kan bli lite lugnare takt på det hela då. Får se sen om jag även får jobbet på den andra delen, då blir det ju heltid men bara under våren. Jag är så tacksam för att jag får vara kvar, för jag trivs väldigt bra. Och jag är också tacksam över att vi medvetet har planerat ekonomin så att det räcker med halvtid om det skulle bli så.  Hurra!

 

 

Pust och tack!

Vilken arbetsvecka jag haft! Intensiv minst sagt, och med förkylning i kroppen samtidigt. Tog på mig extra jobb på ett annat ställe, märks att jag fortfarande har svårt att säga nej. Men det ska det bli ändring på!!!

Tack för att lördagens jobb blev inställt – hurra! Det fick bli en riktig soffdag pg. a förkylningen och det behövde jag. Tack!

Igår var det desto mer jobb, och sen på kvällen fortsatte jag mitt soffläge med att lyssna på underbar musik i flera timmar :-)

Underbart att det är ledig dag idag! Nu har jag en hel dag tillsammans med Lillan, senare hämtar jag killarna, det blir ev. måndagsmiddag och förkylningen försvinner ;-)

Nya vänner

Vänner och goda människor man träffar lyser upp livet som en härlig sommarrabatt! Jag är så glad att jag har så trevliga människor omkring mig !!!  De stöttar när det behövs och vissa är lite så där smågalna som jag själv, så att vi kan ha roligt också. Särskilt en av dem är jag så tacksam över att jag fått lära känna nu de senaste månaderna. Omtänksamhet är underbart när det visar sig! Det är så härligt att man kan få vänner i vuxen ålder! Jag har skrivit det förr och det tål att påpekas igen – det är de goda relationerna i livet som gör att livet blir rikt!

Tack för nya vänner och omsorger och hoppas jag kan vara en bra vän tillbaka!

Äppeltider+ äppelmosrecept

Så här års saknar jag mina äppelträd som föll offer för ett större träd vi var tvungna att ta ner förra året. Jag vill ju ha en stor fruktträdgård, ju!

Tur som är så har jag hittat ett vilt äppelträd som växer på en allmänning. Trädgårdarna runt omkring dignar av äpplen, eller så ligger äpplen i drivor på marken, så jag kan inte tänka mig att nån annan än jag är intresserad av vad det vilda äppelträdet bjuder. Iallafall så har jag plockat så pass mycket äpplen att jag kunnat koka äppelmos i två omgångar. Det är jag väldigt tacksam för! Jag gillar ju att ta tillvara på sånt som naturen ger. På samma äng som äppelträdet växer är det också fullt med nyponbuskar, jag ska göra en utflykt till nån dag och se om jag kan göra nyponsoppa.

Jag slänger med äppelmosreceptet här också, på köpet ;-)

Du behöver;

6-8 äpplen

1 dl vatten

ev. socker, jag kör med kokossocker

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplena, klyfta dem

Lägg dem i en kastrull

Häll i 1 dl vatten

Koka i ca 20 min, passa så det inte blir bränt i botten

Ta av kastrullen och tillsätt ev. lite socker, smaka av.

Häll på burk och ät, eller frys in. Eftersom det inte är konserveringsmedel i så står det sig inte så länge ifall man inte fryser det. Men här i huset går det åt fort till gröt och annat.

Bekymmerslös

Jag sitter och funderar på hur livet skulle vara om man var helt bekymmerslös.

Att veta att varje dag stod det mat på bordet, som man tyckte om,  ungarna och jag själv fick snygga kläder som jag ville ha. Tak över huvudet när det regnar, t. om ett hus att bo i. Något att transportera sig i när det behövs.

Men……men…. jag har ju allt det där!

Jag är mätt, jag är torr, jag är klädd!

Tack så jättemycket!

Jag jobbar på att minska ner mina bekymmer. Istället borde jag ju lägga min energi på att  faktiskt bekymra mig över hur jag ska hjälpa andra som saknar det jag har…….

Några osorterade tankar från mig, jag gick upp kl. 5 idag, jag tänkte att jag skulle minska sovandet för att hinna med allt jag bekymrar mig över hur jag ska hinna med på jobbet.

Ha en fin fredag! Det ska jag ha!

Blir mitt liv rikare av att dammråttorna försvinner?

Ja, det återstår ju att se. Hälsan för oss alla kanske blir bättre? En sak som iallafall gör städning och annat rikare och bättre är ju om man har bra redskap. Se här vad en väldigt generös människa skänkt till oss. Tack så otroligt jättemycket!!!Jag hade tänkt den kunde stå nere i tvättstugan i källaren för att jag ska slippa släpa den stora dammsugaren upp och ner.

Jag ska berätta sen om livet blev rikare tack vare denna manick ;-)

Valmöjligheter

Det är så skönt att kunna och få välja. Det sägs ju att vi människor har en fri vilja och därmed kan vi välja. Det förutsätter dock att vi har olika alternativ att välja mellan annars är vi ju inte så fria.

Min framtid innehåller flera olika valmöjligheter och det är så fantastiskt skönt tycker jag! I dagarna har jag fått veta att man mitt vik troligen blir förlängt efter årsskiftet och att de gärna vill att jag stannar (hurra!). Dock kan det se lite annorlunda ut 1, jag fortsätter som nu med samma arbetsuppgifter på heltid. Vilket iofs är jättebra men eg. lite mer än vad jag vill jobba. 2, jag forsätter med samma uppgifter på halvtid och har då möjlighet att fortsätta plugga 3, jag kombinerar 2 olika tjänster med delvis andra arbetsuppgifter till en heltid, då en annan tjänst också är vakant. Men egentligen har jag inte utbildning för det, fast det är något jag jobbat med förut och trivs bra med.

Alla ser i dagsläget lika lovande ut, det känns gott att kunna välja. Undrar bara vad A – kassan och andra ev. inblandade myndigheter tycker, de kanske vill ha synpunkter på vad jag väljer?

Nu ska jag vila

Det är bara att dyka i, brukar jag tänka ofta i mitt jobb där vissa saker har en tendens att klumpa ihop sig. Jag dyker i och håller andan och hoppas jag kommer uppdykande så där några dagar senare när allt jag ska genomföra är slutfört.

Efter en arbetsintensiv vecka som innehållit bl. a vad som känns som flera mils cykling, en mils vandring, 6 timmars bussresa, samt planerande och övande inför megafinal – som för övrigt gick över förväntan bra – så känns det som om ett par timmars vilande och pillande av navelludd är vad den här mamman behöver.

Får se hur mycket vila det blir, just nu har jag 4 barn i huset, och gubben ska åka in till stan. Men bara att jag slipper tänka på jobb och förberedelser ett litet tag kommer nog göra underverk. Till och med att tvätta brontotvätten kanske kan ses som ett välkommet avbrott och kanske rentav som avkoppling?

I övrigt är jag väldigt nöjd med mina insatser denna vecka, det måste man få vara ibland!

Vi firar idag igen

Denna gång är det makens tur att fylla år och det firade vi genom att ha lite våffelkalas i trädgården. Jag satt ute i shorts, tänk att vi fick ännu en vacker sommardag! En liten grannpojke bjöd in sig själv och det var ju bara trevligt att vi blev några fler. Efter våfflorna bjöds det på tårta (från frysdisken på Coop denna gång, ingen har tid att baka denna vecka, dock var både våfflorna och sylten hemgjorda :-) samt kvarvarande bakverk från i lördags.

Vi skulle köpa födelsedagspresent efter jobbet idag, men då var den slut. Fast det är sååååå himla bra present. Ni får se sen när den kommer ;-)

Tack för att vi har så många anledningar att fira livet i vår familj!

Veckans tack, jag överlevde cykelturen

men nu är jag precis mör.

Tror vi cyklade mellan 1,5 – 2,0 mil igår och stundtals öste regnet ner. Några gånger var jag faktiskt färdig att ge upp och bara slänga cykeln i närmsta dike och lifta tillbaka, för dels var det rejäla branter att ta sig nerför och uppför, och dels var nog detta lite mer än jag mäktade med. Med facit i hand är det ju lätt att säga att jag borde stannat hemma men sån är ju inte jag. Jag ger aldrig upp :-)

Känner mig duktigt stolt över mig själv att jag inte gav upp när det var som kämpigast. På såna här strapatser lär man sig en del om sig själv, och det kanske också berikar livet?

Kvällen avslutades på mycket trevligt vis med den smarrigaste grillbuffén jag nånsin ätit. Fast hade jag fått välja så hade jag somnat med huvudet rätt ner i tallriken :-)

Pysselstund

Lilltösen i pysslartagen. Det finns så mycket roliga pysselböcker nuförtiden som inte fanns när en annan var liten. Då är det så extra roligt att jag får bli som ett barn på nytt och vara med när lillan pysslar. Hon fick en bok där man ska inreda rum genom att måla och klistra in klistermärken, och hon är väldigt noga med att alla prinsessorna ska ha en kompis/syster så de slipper vara ensamma. Kanske för att hon själv är van att alltid ha folk runtomkring sig? Nu väntar jag bara på att det ska komma lite mindre flickiga produkter.  En idé jag ska sälja in kanske?

Skördetid


Ja, förutom i vår trädgård då. På bilden syns hela förra årets äppelskörd – ändå 100 % mer än i år. Ska nog försöka skaffa mig fler äppelträd tror jag.

Härlig tid nu, med alla vackra frukter och goda och nyttiga grönsaker. Har ätit bara vegetariskt i flera dagar och känner mig så nyttig.

Igår besökte jag vår underbara grönsakshandlare och köpte bl. a ekologisk färskpotatis, färska ägg och polkabetor (har aldrig testat förut, ska bli spännande). Det är en lyx man kan unna sig ibland att gå runt där och välja bland alla färgrika skapelser, jag blir som ett barn i en godisaffär ;-)