Sko – plåsters slott

Den vackraste dagen sommaren gav for vi iväg på spontanutflykt hit. Lilltösen tror det heter Sko – plåsters slott och det låter ju rimligt, men vi andra brukar kalla det för Skoklosters skott.

Här var fantastiskt lugnt och fint, jag njöt för fulla muggar särskilt eftersom vi tillbringat det senaste dygnet ombord på Finlandsfärjan, vilket iofs också var trevligt. Men inte så lugnt.

Maken hade länge velat se slottet, och han bokade in hela familjen på en visning. Vilket var intressant, men 9 – åringen började gråta och bröt ihop för han tyckte han hade så hemska föräldrar som tvingade honom att titta på detta slott…..

Vi avnjöt våfflor på slottsbacken med en underbar utsikt över Mälaren, vi åt glass och vi vuxna  turades om att titta in i kyrkan och den lilla klosterruin som fanns kvar.

Ett riktigt smultronställe som jag kommer att besöka fler gånger om jag har vägarna förbi.

Läs mer här!

 

Som julafton

har det varit i helgen när jag äntligen fått ner mina fröer som ska försås. Nu väntar jag med en väldig spänning på att det ska komma upp nånting. Allt är ätbart i år som synes. Provar 2 olika sorters pumpor – spaghettipumpa och myskpumpa (det var nåt som storkillen ville testa), annars mest bara tomater, gurka och squash. Sen tänkte jag testa havtorn, vi har haft nån buske i trädgården förut som även den fallit offer för makens framfart med gräsklipparen, så nu ska jag se om jag kan testa att så från frö…… och nu ska alla sniglar hålla sig långt borta!!!!!!!!!

och nej, jag är inte sponsrad av företaget, har aldrig testat dom innan.

Veckans tack: Nya bekantskaper och testat nåt nytt

Den här veckan har innehållit så många nya möten med människor, och det är jag väldigt glad för.

Men det jag speciellt känner mig tacksam för är att jag orkade ta mig iväg på ett privat nöje på min fritid häromkvällen.

Egentligen hade jag ingen lust alls och orken tröt efter en hel arbetsdag. Tänkte nästan ringa och ställa in, men satte mig i alla fall i bilen och for i väg, med tanken att jag skulle åka hem tidigt.

Fast det gjorde jag inte och det är jag glad för. Istället fick jag lära känna 5 andra kvinnor på något så urkvinnligt och uråldrigt som ett symöte :-)

Jätteroligt, skrattade hela kvällen och åkte hem med en sån där riktigt varm och härlig myskänsla i magen. Vilka härliga, fina, lättpratade människor!

Ser redan fram emot nästa möte och ska ju självklart  vara med då!

Roligt att testa nåt nytt, dock blev det inte så mycket hantverkat av undertecknad :-)

Varit produktiv igen!

På just nämnda sportlov kände jag att jag hade så gott om tid att jag t. om plockade fram de sen länge glömde stickorna. Lilltösen hade uttryckt en önskan om att få en halsduk och jag tänkte att det passar ju ganska bra att testa om man har stickkunskaperna kvar på just en barnhalsduk. Lite restgarn plockades fram och relativt snabbt kunde jag göra mitt livs första resårstickade halsduk! Har provat lite andra sticksätt förut bl. a att slätsticka en halsduk – det blev inte bra alls utan den krullade upp sig i kanterna. Sen berättade min goda vän A för mig att man får bäst resultat om man resårstickar och det hade hon ju rätt i! Garnet var relativt tjockt så jag körde 1 rät 1 avig maska hela vägen. När jag skulle avsluta det hela stötte jag dock på minnesproblem, jag var ju inte en särskild uppmärksam syslöjdselev så jag kom helt enkelt inte ihåg hur man slutar, så jag fick ringa min vän K och fråga hur man skulle sluta. Efter att hon skrattat i en kvart talade hon om hur man gör. Tänk, jag som stickade en babyfilt för 6 år sen……

Efter att lyckosamt ha avslutat halsduksarbetet blev jag så inspirerad och modig att jag ville prova att sticka sockor – något som jag ALDRIG ens tänkt tanken på innan. Nu förstod jag ju att detta med strumpstickor och hälstickning skulle vara alltför avancerat för mig så jag letade upp ett recept -  eh förlåt -  jag menar mönster på nätet.

Jag tycker de blev helt ok för att vara första försöket och Lilltösen är väldigt nöjd. Särskilt nöjd är jag med att en bit av halsduksgarnet syns i sockskaftet och att jag faktiskt lyckades att byta färg ;-) Inte illa av en som knappt fick godkänt i syslöjd, va?