Nya vänner

Vänner och goda människor man träffar lyser upp livet som en härlig sommarrabatt! Jag är så glad att jag har så trevliga människor omkring mig !!!  De stöttar när det behövs och vissa är lite så där smågalna som jag själv, så att vi kan ha roligt också. Särskilt en av dem är jag så tacksam över att jag fått lära känna nu de senaste månaderna. Omtänksamhet är underbart när det visar sig! Det är så härligt att man kan få vänner i vuxen ålder! Jag har skrivit det förr och det tål att påpekas igen – det är de goda relationerna i livet som gör att livet blir rikt!

Tack för nya vänner och omsorger och hoppas jag kan vara en bra vän tillbaka!

Planer och sånt där……

Alla har vi väl våra planer på hur framtiden ska/bör se ut? Jag också. Det är nämligen mycket roligare att jobba om man har en medveten plan vad man ska använda pengarna till, som t. ex mat och hyra,  eller för att bli hemmamamma igen :-) och jag som helst vill vara hemma får en rimlig förklaring till alla timmar jag måste vara borta på jobb. Detta är kanske en lite annorlunda inställning till förvärvsarbete, de flesta brukar säga att man jobbar för att man måste. Jag måste också just nu, men jag jobbar för att jag vill uppfylla ett annat mål.

Planen var från början att jag skulle jobba färdigt på mitt heltidsvik som tar slut vid nyår. Sen skulle jag ägna våren åt Lillan och åt att plugga deltid som tidigare. Som det ser ut nu blir ju mitt vik. förlängt minst med halvtid och kanske upp till heltid om jag även får den delen som jag eg. inte är utbildad för. Det gäller för våren. Till hösten kanske det fortfarande finns 50 % jobb kvar åt mig. Eftersom jag trivs så bra och arbetsgivaren ev. gör den här speciallösningen bara för mig så kommer jag stanna kvar så länge jag får. Men senast till hösten – troligen till sommaren blir det max deltid. Eller så blir det hemmavarande och plugg till hösten. När man är vikarie får man ju vara lite flexibel och se hur den ordinarie vill ha det. Det löser sig, allt löser sig! :-)

Under alla de här månaderna som jag jobbat har vi lagt undan lite sparpengar, jag har bl. a sparat allt mitt ob för att kunna leva på när jag blir hemma igen. Planen är också att pappa ska jobba mindre och ta en dag ledigt i veckan som tidigare. Just nu jobbar ju han på två jobb och går en utbildning och det är lite för mycket känner vi som värderar tiden så högt.

Hur det blir med förskolan för Lillan får vi se, jobbar jag deltid får hon gå deltid, pluggar jag kan hon vara hemma. Hon vill helst vara hemma med mig även om det går lite bättre på förskolan nu. Samtidigt så är ju alla jämnåriga i barnomsorg nu och på Öppna Förskolan är det nästan bara mindre barn.

Men jag vill vara med! Jag vill inte upptäcka en vacker dag att den lilla handen i min plötsligt är stor utan att jag märkte hur det gick till!

 

 

Ordning och reda

(bild lånad från clipart)

Nu har jag tagit mig i kragen och gjort inte mindre än 2 ”kassaböcker”. Den ena sitter på kylskåpet – det verkar vara enda chansen för att vi ska kunna se nånting i den här familjen. Och den andra sitter i min I-fån. Har man nu en sån avancerad leksak (vilket jag inte skulle ha haft om jag inte jobbat) ska man väl använda den till nåt nyttigt. Jag hittade en app som heter ”Mina utgifter” och den verkar faktiskt riktigt bra. Man kan få sina utgifter uppstaplade i diagram och det gillar jag för då blir det mer begripligt hur mycket man gör av med och hur mycket man har kvar. Bra för barnen som jag tänker få med mig i matbudgeten. Ja alltså inte för att äta upp :-) utan kring tänket hur man handlar vettigt och sparar klokt.

Storkillen och jag gjorde en veckomeny också och skickade till pappan som var i affären. Nu har vi en plan och då får vi koll. Det blir bra det här!

Har man inte I-fån kanske det finns motsvarande app för android, annars finns bra verktyg på internet t. ex här: smartbudget.se

Fruktförmedling

Jag läste nånstans att så här års skulle vi klara äppelförsörjningen själva i vårt land, det finns så mycket frukt att vi inte skulle behöva importera ett endaste litet äpple. Tyvärr är det ju många som inte hinner ta tillvara sin frukt.

Då har det startats nåt som jag tycker är suveränt – Dels finns fruktförmedlingen på facebook, och dels så har Äkta vara startat nåt som heter Fallfrukten

Så att äpplena får nya hem som kan ta hand om dem, och den som har många äpplen men lite tid slipper lida av dåligt samvete. En win – win situation helt enkelt.

Äppeltider+ äppelmosrecept

Så här års saknar jag mina äppelträd som föll offer för ett större träd vi var tvungna att ta ner förra året. Jag vill ju ha en stor fruktträdgård, ju!

Tur som är så har jag hittat ett vilt äppelträd som växer på en allmänning. Trädgårdarna runt omkring dignar av äpplen, eller så ligger äpplen i drivor på marken, så jag kan inte tänka mig att nån annan än jag är intresserad av vad det vilda äppelträdet bjuder. Iallafall så har jag plockat så pass mycket äpplen att jag kunnat koka äppelmos i två omgångar. Det är jag väldigt tacksam för! Jag gillar ju att ta tillvara på sånt som naturen ger. På samma äng som äppelträdet växer är det också fullt med nyponbuskar, jag ska göra en utflykt till nån dag och se om jag kan göra nyponsoppa.

Jag slänger med äppelmosreceptet här också, på köpet ;-)

Du behöver;

6-8 äpplen

1 dl vatten

ev. socker, jag kör med kokossocker

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplena, klyfta dem

Lägg dem i en kastrull

Häll i 1 dl vatten

Koka i ca 20 min, passa så det inte blir bränt i botten

Ta av kastrullen och tillsätt ev. lite socker, smaka av.

Häll på burk och ät, eller frys in. Eftersom det inte är konserveringsmedel i så står det sig inte så länge ifall man inte fryser det. Men här i huset går det åt fort till gröt och annat.

Egentid, balans och sånt där

Livet rinner på så fort nu i dessa dagar. Dessutom har jag fått två budskap till mig, och de är lite motsägelsefulla. Det ena är att jag iallafall nästa termin har MINST 50% jobb, troligen mer eftersom det behövs en vikarie på ett annat ställe också. Det är ju bra såklart, men jag sa iallafall till arbetsgivaren att jag tycker heltid är för mycket, men på samma gång trivs jag så bra och har roligt, och tror att jag behöver pengarna så att jag kan vara hemma nästa höst istället……

Samtidigt har min man fått erbjudande om att gå en bra, och säkerligen användbar utbildning på sitt ena jobb, men det är bara det att den ligger på lördagar…….

På hemmafronten är det fullt upp, jag vill ju gärna fortsätta som tidigare med att umgås så mycket det bara går med mina barn, baka vårt bröd, laga vår egen mat, ta hand om trädgården, hunden, renovera huset, och kanske hinna träffa lite vänner däremellan.

Ungarna har fått fler aktiviteter och jag vet inte riktigt hur det gick till, men helt plötsligt kommer de och frågar om de får börja på nåt och då är det så svårt att säga nej. Nu är det sport, simskola, instrument och scouter för fulla muggar här.Tack och lov kan flera barn gå på samma aktivitet så att skjutsandet minskar, och Storkillen får spela piano på skoltid.

På samma dag som jag fick veta att mitt vik blir förlängt kom det andra budskapet från nån som jag anser som ett proffs och lite av en mentor i mitt yrke. Han sa: det kanske är dags att du börjar prioritera dig själv nu, och att du tar hand om dig själv, det är viktigt eftersom du verkar så stressad, och du behöver ju tänka på det så att du inte går i väggen igen.

Hm…..viktiga ord, men jag bara undrar – när ska jag ha tid med det?  ;-)

Ser fram emot en lugnare vår och en ännu gladare och lugnare höst nästa år. Men jag ska tänka på vad han sa och jag ska komma ihåg att det är NU idag jag lever HÄR.

Nu åker vi iallafall till mormor och morfar hela högen och vilar lite där.

Stress är inte bra för din ekonomi!

Ja, alla vet väl att negativ stress är inte är bra överhuvudtaget. Men när man lever ett stressat liv så sätter det spår också i ekonomin, åtminstone om man fått en hel del mer pengar att röra sig med. Det har jag alltid hävdat att; har man mer pengar gör man också av med mer.

Nu ska jag bjuda på lite hur stressen påverkat vår ekonomi den senaste månaden. Ni tror kanske att jag är så där alltigenom superpräktig och organiserad hela tiden, och det var jag ju så länge jag  var hemmamamma och det fanns tid. Men nu, när vi ska försöka kombinera ihop 3 jobb (!) + en vidareutbildning för maken med Företaget Familjen då händer det tydligen saker.

Vi satt och gick igenom förra månadens utgifter, gubben och jag, och döm om min förvåning och stilla lilla chock som jag fick när jag såg att matkontot var på 8000 spänn!!!!!

Alltså lite mer än hälften än vad det gick på förut.

Hur kan det komma sig? Jo, dels tror jag vi kostat på oss mer, vi har unnat oss lyxen av att köpa mer ekologiskt och finare kvalité på maten, och det är klart att smakar det så kostar det. Men sen har vi nog också vid flera tillfällen än tidigare inte orkat laga mat så vi har handlat på pizzerian o dyl. Med i beräkningen måste vi också ta att jag varit gravid och illamående (och illamåendet har ju hållit i sig riktigt länge, även efter det att jag inte  var gravid längre) och därmed har jag haft många idéer om vad jag velat/kunnat äta.

Som med allt annat så handlar det om att ha kontroll och planera. Jag har visst tappat lite av detta, och när man jobbar intensivt så orkar man inte sitta och läsa igenom all reklam, och ffa har man inte tid att åka runt till flera olika affärer, man orkar inte göra matlistor och man köper bara det man råkar vara sugen på/få syn på i butiken.

Det bästa är ju att nu har jag ju upptäckt hur det ligger till så nu kan jag göra nånting åt det! Nu har vi börjat skriva på en lista på kylskåpet vad var och en handlar för och då får vi en överblick och sen ser vi hur mycket det är kvar i budgeten. Kanske trist, men det enda sättet för oss att inte få ett skenande matkonto.

Meningen var ju att jag skulle jobba och lägga undan pengar till mer hemmavistelse, inte att jag skulle öka våra utgifter med motsvarande inkomst :-)

 

 

Föräldralön

Vore väl käckt om det fanns, tycker jag.

I boken Kulor, cash och kosing som jag skrev om igår, rekommenderas att man såväl som kvinna max minskar sin arbetstid om man förvärvsarbetar till 90 %. Detta för att inte behöva överleva på väldigt låg pension på äldre dar.

Men jag vill ju minska min tid betydligt mer. Det är ju nu barnen är här hos mig, det är nu de är små. När jag är pensionär (och vem vet om jag ens lever då) så vill nog inte barnen hänga med mig längre……Tidigare har jag jobbat 80% ett tag, och det var ju bara arbetsgivarens vinst. Jag var nämligen tvungen att göra lika mycket som innan fast på kortare tid och med mindre lön…….Den lösningen kommer jag inte att prova igen om jag inte måste, och för mig räcker det inte med 4 timmar extra per vecka för att träffa mina barn.

Tänk när jag var hemma i alla år med barn, tänk vad jag sparade in åt vår kommun i förskoleavgifter. Vårdnadsbidraget var 3000:- och det är jättebra att det finns, såklart, men det är ju knappt en fjärdedel av vad en förskoleplats kostar per månad. Och min mans arbetsgivare tjänade ju på detta också, han behövde aldrig vabba – han kunde ställa upp på allt jobbet krävde av honom, därför att hemma fanns det någon som tog hand om barn och ruljangsen.

Jag tycker man borde införa föräldralön för den som tänker sig att vara hemmamamma. Så skulle man kunna få vara det åtminstone tills barnen börjar i skolan, inte bara till tre år som det är nu. Jag är så tacksam för att det gick ända till tre år såklart, men jag tycker att det kan bli ännu bättre. Föräldralön tror jag skulle rädda många äktenskap, och inte minst många föräldrar från att bli utbrända.

 

 

Kulor, cash & kosing – konsten att få ut mer av sina pengar

Har jag läst idag.

Boken är skriven av Mathias Andersson och Charlie Söderberg, den kända duon bakom TV-programmet Lyxfällan. Boken är utgiven på Ica bokförlag.

Just nu har det varit väldigt intensiva jobbveckor, förutom de där 3,5 dagarna jag var ledig. Jag börjar längta efter det lilla, närvarande hemmamammalivet igen, och behövde bli lite inspirerad till att jobba för att nå mitt mål och inte bara jobba för att…..?

Jag tycker boken är bra, det finns en hel del konkreta tips och jag gillar killarnas raka – rör kommunikation.

Boken ger en mycket att tänka på, och gör en medveten om att man många gånger konsumerar utan att ens märka det, som t.ex på internet eller alla abonnemang man binder upp sig på. Sen berättar de om att en genomsnittlig barnfamilj i vårt land slänger mat för ca 22 :-/dag! Det är ju helt sjukt, de frågar om vi skulle vilja elda upp en 20-lapp och det är ju såklart ingen som skulle vilja göra.

Jag ska helt klart kolla upp lite saker de tipsade om och jag ska

1, Skaffa ännu bättre räkningsrutiner

2, Minska handlandet på internet (inte för att det är så mycket, men det märks inte att man handlar och så gör jag av med mer pengar än jag tänkt från början)

3, Sluta slänga mat

 

 

 

En underbar stund när livet är som allra bäst!

Jag har haft en underbar lördag! Först var Lilltösen och jag iväg på en liten utflykt.

Senare på eftermiddagen for vi hela familjen (!) till Borås och Ramnaparken. Vi hann också med att titta på karvade skålar inne på muséet. Fast roligast är ju såklart att springa runt i lekparken :-)

Vi åt i Borås, så middag och sånt var redan avklarat. Det gjorde att vi kunde ägna oss åt att mysa hela kvällen lång. Pappan satt och pysslade och vi andra hade pyjamasparty med dansstopp. Ni ser på bilden hur Lillkillen svingar sina fötter i dansens virvlar :-)

När vi tröttnat på det låg vi och myste i bäddsoffan, och lyssnade på lugna Michael Jacksonlåtar (Storkillens favorit) och när jag låg där med ungar lite här och var, Lillkillen som somnade på min arm, kliandes barn på ryggen och bara njöt, då var jag så lycklig så det nästan gjorde ont. En underbar stund när livet är som bäst. När man har tiden att öppna upp för lyckan så kan den komma en helt vanlig lördag i ett ganska ostädat vardagsrum!

 

Bekymmerslös

Jag sitter och funderar på hur livet skulle vara om man var helt bekymmerslös.

Att veta att varje dag stod det mat på bordet, som man tyckte om,  ungarna och jag själv fick snygga kläder som jag ville ha. Tak över huvudet när det regnar, t. om ett hus att bo i. Något att transportera sig i när det behövs.

Men……men…. jag har ju allt det där!

Jag är mätt, jag är torr, jag är klädd!

Tack så jättemycket!

Jag jobbar på att minska ner mina bekymmer. Istället borde jag ju lägga min energi på att  faktiskt bekymra mig över hur jag ska hjälpa andra som saknar det jag har…….

Några osorterade tankar från mig, jag gick upp kl. 5 idag, jag tänkte att jag skulle minska sovandet för att hinna med allt jag bekymrar mig över hur jag ska hinna med på jobbet.

Ha en fin fredag! Det ska jag ha!

Hamburgerbröd med dinkelmjöl

Jag bakade ju såna här för några dagar sen. Måste säga att de smakar så otroligt mycket bättre än de där skumgummiliknande bröden man köper i affären, och billigt blir det också om man gör dem själv.

I den här utmärkta boken kan man hitta ett grundrecept, men jag gjorde om det lite efter eget huvud.

Du behöver:

1 liter vatten

0.5 dl olja

2 paket jäst

2 tsk salt

2 msk kokossocker/socker

2 dl dinkelgryn

ca 20 – 22 dl siktat dinkelmjöl

ägg att pensla med

sesamfrön

Gör så här:

1. Värm vattnet, ca 40 grader om du bakar med torrjäst, 37 grader om du har vanlig jäst

2, Blanda ihop mjöl och jäst (om torrjäst – annars blandar du vätskan med jästen)

3, Rör ner övriga ingredienser

4, Jäs, jag gillar inte när det får för mycket jästsmak så jag jäser länge, den här gången i 1,5 timme i första omgången

5, Dela degen i två delar och rulla ut till två längder. Dela varje längd i ca 15-16 bitar. Rulla bullar av dem och platta ner till tunna kakor

6, Lägg på smorda plåtar och ”gaffla” varje kaka

7, Jäs under bakduk, minst 30 minuter men jag tror jag tog en timme.

8, Sätt ugnen på 225 grader

9, Pensla med ägg och strö sesamfrön över

10, Grädda 12-15 minuter i mitten av ugnen.

Supergoda ihop med hemlagade hamburgare, hemgjord pressgurka och hemkörd ketchup!

 

 

Blir mitt liv rikare av att dammråttorna försvinner?

Ja, det återstår ju att se. Hälsan för oss alla kanske blir bättre? En sak som iallafall gör städning och annat rikare och bättre är ju om man har bra redskap. Se här vad en väldigt generös människa skänkt till oss. Tack så otroligt jättemycket!!!Jag hade tänkt den kunde stå nere i tvättstugan i källaren för att jag ska slippa släpa den stora dammsugaren upp och ner.

Jag ska berätta sen om livet blev rikare tack vare denna manick ;-)

Downshifting bara för rika priviligierade lyxhustrur?

Fick återigen en tankeställare om det här med Downshifting när jag läste vad UnderbaraClara skrivit om det.

Är downshifting en lyx som bara vissa av oss kan välja? Måste man ha gift sig rikt för att vara hemmamamma?

Ja, på sätt och vis är det kanske så, för alla har inte möjligheten att välja. Är man ensamstående trebarnsmamma som går på ett undersköterskevikariat kanske på timmar i sjukvården, då kan man inte välja. Då måste man nog jobba så mycket som det går för att få allt att gå runt. Då är kortare dagar på förskolan för barnen inget alternativ.

Men jag tror, jag vill tro att det går, det har gått för oss, jag har skrivit om det förut här och här. Min man kan som bäst kanske hoppas på att komma upp i en lön på 27000:- /mån (det har ökat lite nu faktiskt, sen jag skrev i mars!) om 20 år, i slutet av sitt yrkesliv. Det är inte särskilt mycket pengar i lön nuförtiden, men ändå inte underst i löneligan. På en 80% lön av några tusenlappar mindre än det klarade vi oss hela familjen i 4 år (!) + några tusenlappar i föräldrapeng och senare vårdnadsbidrag.

Som med allt annat handlar det om att man får välja, när man har den lyxen att kunna välja. Jag var hemma i 4 år, och det är klart – vi kunde inte unna oss nya prylar eller dyra utlandsresor under den tiden, det fick vi välja bort. Men jag vann ändå högsta vinsten; jag fick vara tillsammans med mina barn länge när de var riktigt små! Det slår alla utlandsresor i världen.

Sen tror jag också att det handlar om att tänka out – of – the – box. Komma ifrån det här med jämförandet; men titta ingen annan är hemma länge med sina barn…..kommer inte alla andra tycka att vi är konstiga? Om vi inte åker till fjällen i år som klasskompisarna gör, vad kommer de andra tycka då. 

Jag är inte hemmamamma just för tillfället, jag har hoppat på ett hyfsat välavlönat vikariat, tillbaka i den karriär som jag trodde jag lämnat för gott. Men pengarna jag tjänar nu tar vi inte bara och skaffar en bättre bostad för, nyare bil, fler statusprylar. Nej, vi fortsätter på samma sätt att slow-motionrenovera vårt lilla hus, vi bor kvar på landet för vi vill bo billigt för att kunna ha ett ekonomiskt utrymme, och vi sparar pengarna så att jag ska kunna vara hemma igen och mannen gå ner i arbetstid. Det är inte för att vi är arbetsskygga, jag gillar mitt jobb, jag studerar och vill utveckla mig, men jag gillar mina barn och min familj och min tid, mitt NU ännu mer.

Jag talar bara för mig själv, andra är helt fria att göra sina val, men jag vill inte vakna upp om 20 år och inse att jag missat mina barns uppväxt. Jag tycker att barnen är meningen med livet, ska jag då jobba bort meningen med livet? De 4 åren jag varit hemma är den bästa investeringen vi gjort i vår familj.

För dig som vill downshifta vill jag bara ropa ett Lycka till!

 

Fast jag skulle också

kunna tänka mig att glida runt i dessa på en varm strand på Bali, Maldiverna, Indien eller dylikt, samtidigt som jag smuttar på en fruktjuice. Det skulle inte vara så tokigt alls när jag tänker efter. Idag har vi så varmt att man faktiskt kan gå runt i dessa gamla trotjänare. Nästan det enda tråkiga med hösten, tycker jag är att man måste sätta på sig strumpor och skor igen.

Såna här har jag investerat i också

Jag ska ju ut och gå med jobbet igen, långt denna gång också. Förstår inte hur hurtiga de är på mitt jobb ;-) Men man får ju bra med motion på arbetstid iallafall. Ska man gå långt och få en fin upplevelse så är ju skodonen det allra viktigaste såklart. Dessa dojjor var verkligen som en större investering med tanke på priset. Nu hoppas jag på att en investering i högre kvalitet ska visa sig vara lönsam i längden, jag räknar med att dessa ska hålla in i nästa decennium iallafall. Skor är ett kapitel för sig, och särskilt barnskor. Där har jag alltid, trots min sparsamhet och mitt billiga leverne i övrigt, satsat på dyrare skor av bättre kvalitet.

 

Lite nervöst nu……Storkillen redo för ett stort steg

Han ska om några minuter själv få cykla till innebandyträningen. Och jag tror det pirrar i både hans och min mage.

Det är i en sporthall nån kilometer från oss, och han har tjatat länge om detta. Hela eftermiddagen har han funderat om det är dags att åka nu, han har packat grejerna 2 timmar i förväg (nåt som aldrig händer annars, snarare 2 minuter innan, efter tjat), och han vankar runt här och väntar och väntar.

Han går ju ändå i trean nu och många av hans klasskompisar går hem själva efter skolan, de har inte ens fritis längre.

Men jag, jag tycker det är svårt att veta när det är dags att släppa efter ännu lite till. Att ge ännu lite mer frihet.  Jag tycker ju fortfarande att han är så liten, så liten. Fast jag vet att jag behöver låta honom flyga lite själv ibland, och jag vet ju att han är en redig kille.

Ingen av mina andra vänner här på orten har barn som är lika gammal som mitt äldsta och därför blir det så svårt att fråga någon om råd. Mina föräldrar var ganska generösa med att ge mig frihet, jag var i skogen och vid vattnet ensam, gick till affären redan som riktigt ung, men det var ju andra tider då. Både vad gäller människor och trafiken.

Undrar om mamma kan följa efter på lagom avstånd i bil och se till att han kommer rätt?

Lediga dagar och fullt hus!

Lediga dagar har jag som skrivet haft i helgen, och har ända tills imorrn eftermiddag :-) Det är så skönt, jag behövde verkligen få några såna här dagar att bara skrota runt på. Att det dessutom är underbart höstväder är en bonus. Idag har man kunnat gå i shorts.

Det var nästan tur att jag valde att baka kanelbullar på fredagskvällen för på lördagen samlades ett helt gäng människor i vårt lilla lilla kök. Sånt tycker jag är mysigt och jag försöker jobba mer och mer på att lära mig att folk kan få komma och hälsa på mig trots att det står fullt med disk på bänken och att golven inte är perfekt skurade, och att ev. dammråttor ligger kvar där de byggt bo. Jag tänker att någon måste börja våga. För skulle folk bara få komma hit när huset är tipptopp, ja då skulle det dröja innan vi fick besök!

På söndagen kändes det som jag öppnat fritidsgård här då inte mindre än 4 killar hittat hit för att leka med mina killar. Och så Lilltösen till detta som blankt struntar i om hon får vara med eller ej, hon går bara in och tar plats! Det gillar jag, för jag vill att alla ska få vara med så mycket som det går. Men 7 barn på en gång var en liten utmaning, men det gick!

Och varför en omotiverad bild på hamburgerbröd? Jo, jag är ju sån som tydligen vilar och kopplar av bäst när jag bakar eller fixar i köket, så jag testade att för första gången nånsin baka hamburgerbröd, som jag gjorde på dinkelmjöl. Recept följer en annan dag, men det blev gott och t.om de flesta barnen åt .-)

Helgen har också innehållit marknadsbesök i dagarna två, samt läsning av en hel bok (!) som inte hade med jobbet att göra – men jag fick anstränga mig för att få läsa den.

En jättefin helg! Hoppas er helg också var bra!

Äääntligen fredag!

Efter ett par intensiva arbetsveckor börjar jag känna att det skulle vara skönt att vila upp sig. Så bra att jag nu har 3,5 dags ledigt och inte jobbar förrän tis em/kväll :-)

Jag ska träffa mina barn, simskolan startar, förhoppningsvis kommer goda vänner hit från stan, ev. går vi på marknad, jag ska kanske baka bullar, rensa i trädgården, ta in mina stackars tomater, se om det finns nåt litet att skörda kanske, ta ner tältet i trädgården. Samt bara skrota runt. Gärna i pyjamas…….

Den gamla TV´n pajade lägligt nog igår kväll så då orkar vi förhoppningsvis hitta på nåt annat hela familjen.

Sen ska jag dra ner på arbetstempot en aning, jag behöver utrymme för mitt eget också!