Imorrn åker vi :-)

Äntligen får jag semester. Och som jag behöver det. Gubben är också ledig och barnen har höstlov! Hurra! Hurra! Hurra! Jippie!

Nu förstår ni nog att vi är glada? :-)

Imorrn åker vi till fjällen. Möjligen en lite konstig årstid att åka dit, eftersom vintersäsongen inte börjat än. Det är bra för oss, för då är det nämligen jättebilligt att hyra stuga! Det är ett bra råd tror jag; boka in sig på ställen under lågsäsong, nåt som vi har svårt att göra annars eftersom vi måste vänta in skolloven. Vi ska vandra på små turer, Storkillen som älskar att fiska ska få göra det, och sen ska vi bada (!) helst inte i en fjällbäck utan här; http://www.skistar.com/sv/Experium/Aventyrsbad/

Nu måste jag fortsätta packa!

Förberedd

(bild lånad från Clipart)

Var i Ullared förra måndagen, och nu kan jag säga att nu får julen lov att komma om den vill :-) Har nu fixat alla barnens alla lussekläder. Nu finns det även utrymme för att byta. Förra året ändrade sig ju Storkillen kvällen innan från stjärngosse till tomte – och då fanns det inga tomtekläder hemma och inte heller nån chans att skaffa några. Jag har förstått att om man går i trean så är det väldigt viktigt vad ens kompisar tänker vara för nånting, så därför passade jag på att utöka förrådet inför framtida behov också, nu när jag hade pengar. Lillan ska vara lucia såklart. Egentligen önskar jag att jag kunde hitta en sån där riktigt gammaldags fin luciakrona, men sån har jag inte sett på år och dar. Min egen gamla är tyvärr slaktad, men däremot finns det stora fina lucialinnen som jag haft kvar sen om tösen skulle vilja fortsätta lussa i större åldrar.

Sen är nästan allt julklappar fixade! Återstår bara lite till pojkarna, men Storkillen önskar sig; en symaskin och en kasse med tyg. Det fixar man kanske inte precis i Ullared…..? Fast jag gillar önskningarna och ska försöka tillmötesgå dem på nåt sätt. Ev. kanske farmor har en gammal symaskin över?

Det är så skönt att ha sånt här fixat i god tid, så slipper man flänga runt den 12 december och åka till stan (för härute på landet finns garanterat inget kvar) och leta bland resterna och få köpa tre nr för små tomtekläder som ingen vill klämma in sig i iallafall……

Matbudgeten

(bild lånad från clipart)

Har nu summerat nästan hela matbudgeten för 20 sept – 19 okt. Och det har blivit en förbättring men fortfarande ligger vi högre än vi gjorde när jag var hemmamamma. Vi har iallafall sänkt från över 8000 spänn till knappt 6000. Jag tycker fortfarande det är för mycket, men då får man tänka på att vi handlat nästan allt ekologiskt som varit möjligt att handla ekologiskt. Önskar så att ekologiskt kunde få vara det billigaste alternativet och inte som nu – lyxvaror.

Men skönt att få totalkoll på budgeten igen, och det visar sig ju att här finns det ju marginaler att göra nåt med om man vill det. T .ex bli bättre på att komma ihåg sin matlåda till jobbet så man slipper springa ut och handla :-)

 

Städa i trädgården

är det väl också dags för? Jag är glad att jag inte hade tänkt mig bli självförsörjande på grönsaker denna sommar – det har varit väldigt klen skörd. Och av det lilla som kom upp var det inte mycket jag hann rädda undan sniglarnas framfart. Frågan är om det ens är lönt att hålla på? Det finns ju tackolov grönsaker att handla i affären. Men samtidigt älskar jag ju att odla själv, och jag gillar tanken på att kunna odla mat. Fast då vill jag ju ha den själv och inte bjuda snyltgäster ;-)

Ser man till det ekonomiska och till arbetsinsatsen har det varit ren förlust, detta var inget spartips!

Hela Sverige bakar

Har jag upptäckt sist av alla förmodligen. Jag älskar ju att baka själv så det är så kul att kolla detta och få några tips. Jag blev så sugen på chokladbiskvier efter den gången de bakade det, så då gjorde jag det. Lätt som en plätt. Dock blev de inte särskilt vackra. Bjöd hit en ny vän på provsmakning och de fick iallafall godkänt smakmässigt. Jag hittade ingen tillräckligt stor skål att smälta chokladen för att kunna doppa biskvierna – därför har jag brett på chokladen med en sked och det är därför de ser lite konstiga ut ;-) Men det gör absolut ingenting för smaken!

Vill man kolla programmet kan man hitta det här: http://www.tv4play.se/program/hela-sverige-bakar

 

Äääntligen ledig!

Ledig dag idag. Visserligen var jag ledig i lördags också, men eftersom maken var iväg på sin utbildning hela dagen kändes det nästan som om jag jobbade :-) Först fick jag vara taxi åt den stora och köra honom till barnvakt i grannbyn längst härifrån, sen var jag med Lillkillen och Lillan på kalas. Det var iofs jättemysigt. Flera mammor som stannade också, så jag fick tillfälle att prata med några vuxna utanför jobbet. Sen tillbaka ut tiill byn där storkillen befann sig, sen hem och laga mat och fixa och ut med hunden etc.

Idag ska vi bara leva det lugna lilla livet, Lillan och jag. En sväng till Öppna kanske och sen bara ta det så lugnt det går med en aktiv 3 åring :-) Det ska bli såååååå skönt. Sen är jag så oerhört glad över mina hemmamammavänner som finns kvar, trots att jag jobbar så mycket och inte hinner höra av mig så ofta! Tack!

Tillbaka igen!

Trodde att hela bloggen var raderad, det stod det nämligen i alla meddelanden jag fick. Men tack och lov kom jag in igen!

Det har troligen varit fel på mitt webhotell, andra wp – bloggar har nämligen funkat att läsa.

På ett sätt var detta ändå lite tur, jag fick nämligen återigen en påminnelse om hur viktigt det är med back – up. Ska nu fundera på lite andra lösningar, men som alltid när det har med teknik och mig att göra så tar det lite tid. Jag hade iallafall velat skriva tidigare i veckan om att söka högskolan, men det är försent nu till den ordinarie anmälan, dock tar en del kurser emot sen anmälan. Sen har jag återigen en hysterisk arbetsvecka, men jag räknar ner dagarna till HÖSTLOV då jag har SEMESTER. Underbart!

Ha en fin dag!

 

Tiden bara går och går……

eller snarare flyger fram. Men på samma gång tycks tiden stå still, konstigt nog?

Jag längtar efter nyår då jag ska gå ner i tid :-) och jag läääängtar så efter höstlovet, har nog aldrig behövt det så mycket som jag gör i år.

Men jag har iallafall lite tid just nu att sitta här vid datorn och ge ett livstecken ifrån mig, och dricka varm choklad och käka Macadamianötter (oväntat god kombo faktiskt!) innan jag strax ska slänga mig iväg till jobbet  för em/tidig kvällsskiftet :-)

Konstigt det här att man faktiskt träffar (och kanske t. om känner bättre?) sina arbetskamrater mer än man träffar sin familj. Det ska det snart bli ändring på!

Barnloppis

Årets händelse har ägt rum; det har varit barnloppis :-) Jag är så glad att jag orkade gå dit en liten sväng och att jag orkade köa så att jag var nästan först in.

Barnloppis är ett jättebra sätt att spara både sin ekonomi och jordens resurser på. Särskilt när man har tur och hittar det man behöver som jag gjorde i år; eller vad sägs om 1 overall + ett skidställ (har märkt att det behövs ombyte och särskilt nu när jag inte är hemma och tvättar hela dagarna) för det facila priset av 220 :-, en fuskpälsjacka (kanske inte jättenödvändigt, men till fint) 20 :- klänningar och tröjor från 10 – 35:-, lite större mjukisbyxor för 5:-/st. en spelande och talande hund, ett golvpussel som inte syns på bilden samt en extra bilkudde., som inte heller syns på bild. Allt (utom byxorna) är till Lillan som synes. Vi har haft sån fantastisk tur att vi fått ärva kläderna till killarna från deras bonuskusiner – det är vi jättetacksamma för! Det gjorde att jag bara behövde köpa ett par termobrallor till Storkillen och det gjorde jag på det blågula stället för ett tag sen. Nu är det bara vinterskodonen kvar så borde vi vara rustade sen!

Konsten att ha tråkigt

har vi övat oss i nu i helgen. Jag pg. a att vila var nödvändigt eftersom infektionen nu är inne på tredje veckan, barnen därför att de skulle få uppleva hur det är att inte alltid bli underhållen via skärmar.  Alltså så där som det var när en annan var liten och det bara fanns 2 TV – kanaler. Dessutom ville vi bara vara hemma i byn istället för att fara och flänga överallt (ja, jag orkade ju inte det ö.h.t) Ofta är vi iväg på saker på helgerna, och jag kände att vi behövde landa hemma.  Det blev lite annorlunda och man märker vad stor plats t. ex TV´n tar. Lillkillen har frågat hela dagen idag, oavsett tid på dygnet, alldeles oberoende av att solen visat sig för första gången på veckor och det var varmt ute – han ville bara och endast se på TV. Och de har haft sååååå trååååååkigt. Enligt dom. Men sen har de ju hittat på saker. Min mamma sa alltid att det var bra att ha tråkigt (när jag klagade) jag vet inte om hon har rätt, men nu har vi iallafall provat!

De har varit i simhallen med sin pappa, både barnens och mina vänner har kommit och gått lite hur som, nån har druckit kaffe, nån har fått mat, kompisar till barnen har vandrat fram och tillbaka och helt plötsligt har vi spelat både schack, UNO och ballongboll. Jag som är en rastlös själ har också fått lite gjort som inte var direkt inplanerat, sytt ihop mormorsrutorna till Lillans överkast, sorterat lite i badrumsskåp och äntligen rensat bort det sista i sommargarderoben. Samt att vi säkert sist av alla har tagit in våra sommarmöbler, vi har väl haft tron att det ska gå att äta ute :-)

Hoppas ni andra haft en skön helg!

 

Tänk kärlek

Tycker att det är så många som skulle behöva lite mer kärlek just nu. Många är väldigt sura och inte så trevliga mot andra. Önskar så att vi kunde stanna upp och fråga vad som fattas, men så gör man ju inte i Sverige idag. Kanske man ändå skulle kunna visa lite mer kärlek, respekt och hänsyn till varandra.

Tänk om alla kunde svara ja på dessa frågor varje dag; Har jag hjälpt någon idag? Har jag gjort vägen lättare att vandra för någon annan idag?

Tur att det snart är höstlov – jag tror vi är många som behöver det.

Tänk kärlek – så kommer vi alla få det lättare :-)

(Just uttrycket tänk kärlek är väl universellt och jag vet inte var det kommer ifrån från första början, själv har jag fått lära mig det av en fin kvinna som hette Ulrika. Hon finns inte längre bland oss här på jorden, cancern tog henne alldeles för tidigt, men hon lever kvar när vi sprider hennes speciella uttryck)

 

Allt ordnar sig :-)

Har precis nu på morgonen fått  veta att jag får stanna minst 50% på jobbet även nästa termin :-) Det blev som jag trodde och ville. Hoppas bara det kan bli lite lugnare takt på det hela då. Får se sen om jag även får jobbet på den andra delen, då blir det ju heltid men bara under våren. Jag är så tacksam för att jag får vara kvar, för jag trivs väldigt bra. Och jag är också tacksam över att vi medvetet har planerat ekonomin så att det räcker med halvtid om det skulle bli så.  Hurra!

 

 

Snart är det jul

Haha, nu tror ni inte jag är riktigt klok! Vi har ju knappt lämnat sommaren bakom oss.  Men klok är just det jag är :-)

Det är nu den som vill leva billigare har sin chans. Nu har många leksaksaffärer rea, både på nätet och de fysiska. När vi var hos mormor och morfar förra helgen så sprang jag in på leksaksaffären och shoppade några spel och pussel för halva priset, och så hade jag turen att hitta några såna där pyttesmå djur för 20 :-/paketet – de hade kostat 199:- innan. Tror just den serien skulle utgå ur sortimentet, men sånt bryr sig ju inte Lillan om. Nästan alla julklappar till Lillan är färdiga. I september. Hurra! :-)   Det är bra för dels är det som sagt billigare nu, och dels är det skönt att inte ha alla julklappsinköp kvar i december. Särskilt för mig som tydligen ska jobba både jul och nyår och räknar med en intensiv december.

Om man tycker det är jobbigt med utgifterna till jul kan man ju göra som jag och lägga undan en slant varje månad året runt så att det finns en julbudget.

Den som vill fira jul och planera och verkligen städa heeeeeela sin bostad innan kan följa den här planen; http://christmas.organizedhome.com/holiday-grand-plan/plan-calendar-2012

Jag tror jag hoppar att följa den, men den är lite rolig iallafall.

Jag längtar lite nu faktiskt, jag älskar julen!

Pust och tack!

Vilken arbetsvecka jag haft! Intensiv minst sagt, och med förkylning i kroppen samtidigt. Tog på mig extra jobb på ett annat ställe, märks att jag fortfarande har svårt att säga nej. Men det ska det bli ändring på!!!

Tack för att lördagens jobb blev inställt – hurra! Det fick bli en riktig soffdag pg. a förkylningen och det behövde jag. Tack!

Igår var det desto mer jobb, och sen på kvällen fortsatte jag mitt soffläge med att lyssna på underbar musik i flera timmar :-)

Underbart att det är ledig dag idag! Nu har jag en hel dag tillsammans med Lillan, senare hämtar jag killarna, det blir ev. måndagsmiddag och förkylningen försvinner ;-)