En hemmahelg med semmelpremiär

Vi har haft en ganska tuff helg då vårt största barn har lidit väldigt av sin astma. Det har varit några turer fram och tillbaka för inhalering och hämtning av medicin. Vi sov nästan ingenting på fredagnatten så vi bestämde oss för att ställa in alla helgens planer och bara vara hemma (och inomhus!). Ett akut semmelsug kom på mig så jag satte igång att baka och jag säger bara det: dessa är små underverk i smak. Vilket recept! Smakar precis som från vilket konditori som helst. Nu vet inte jag om det är tillåtet att lägga ut receptet här men jag skickar länken. Prisvärda är de också – jag fick ut 26 stycken bullar av en vetedeg till mindre kostnad av vad en semla kostar på byns kondis!

Här kommer länken: http://www.semlor.nu/klassiska-semlor

Jag bakade med torrjäst, vilket jag alltid gör, och då ska man tänka på att degvätskan ska vara varm ca 40 grader och att man blandar jästen i mjölet och gärna jäser degen ännu längre än vad som är angivet i receptet ovan.

Mmmmmmums!

 

2 reaktion på “En hemmahelg med semmelpremiär

  1. Hej Ann
    Å det är så jobbigt när barnen inte mår bra, inte sova och inhalering. Jobbigt! Hoppas barnet mår bättre och att ni får sova ut.
    Semlorna ser alldeles fantastiska ut, tack för inspirationen och länken till receptet. Skall absolut försöka mig på att baka dessa fina!

    • ja det är rätt tufft särskilt som det är lite förvirrat i sjukvården här på landet, man vet inte vart man ska åka under vilka tidpunkter och 1177 har man ju inte lust att ringa hela tiden när man VET vad som behöver göras. Igår blev vi avvisade från jouren :-( sen blir ju barnen alltid sjuka på nätter och helger tycker jag det verkar som. men nu så är det en ny dag o vi har fått sova lite så allt känns bättre. Han mår bättre men fortfarande inte helt bra, men nu har vi ju alla mediciner hemma. Semlorna är helt klart värda att testa och kan man baka korvbröd är det en piece of cake ;-) Njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>