Vi har haft det riktigt varmt – Universeum

Som avslutning på den här hemmamammaperioden åkte dottern och jag till Universeum den kallaste dagen vintern gav. Med 20 grader minus ute var det underbart härligt att kliva in i djungelrummet och fylla lungorna med den fuktiga, varma luften.

Vi tittade på apor, Annakondor, en mängd märkliga fåglar och grodor. Sen blev det ett besök i Akvariet och allra sist tog vi oss an lekrummet Jobbis som är en utställning där barn kan prova att stå i affär etc. Navets är dock bättre ;-)

Detta ställe får 3 barnvagnar av 5. Det som drar ner betyget är priset, det är ganska dyrt att gå in, sen finns det inte så enormt mycket att titta på. Dottern var antagligen lite för lite för att uppskatta det exotiska i att se apor mitt i centrala Göteborg. Kaféet/restaurangen bör man undvika också, kass mat (vissna morötter och en hamburgare med hårda broskbitar i) till ockerpriser. Nej tack.

Men det finns plats att äta matsäck och värma mat i Jobbis – delen längst ner (där du även kan beskåda ormar och jättefiskar genom glasrutan) och det finns överhuvudtaget gott om plats att röra sig på, samt gott om väldigt trevlig personal som tar egna initativ och visar och förklarar väldigt bra.  Dock vet jag inte om just det en aning påflugna  personalinitativet att jag skulle klappa en kackerlacka i fotbollsstorlek, antagligen uppfödd på anabola, med kommentarer som att jag var en fegis föll i så god jord ;-) men det är väl tanken som räknas.

Ett besök någon gång i livet kan det väl vara värt, men inget vi kommer göra varje år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>