Konsten att bli nöjd samt var ska man lägga ribban?

Konsten att bli nöjd med sitt eget arbete skulle jag behöva lära mig.

Jag ska leverera om några dagar.  Då är det en liten del som behöver förberedas. Inte alls mycket jämfört med hur det brukar vara. Jag skriver lite och förbereder, sen lämnar jag det ett tag, låter maken läsa. Han tycker vissa saker behöver ändras och *poff*  är jag där igen – rädd att det inte duger, jag skriver om och skriver om, söker på nätet för att bli inspirerad, blir bara mer osäker när jag ser hur bra ”man” kan skriva.

När kan man få vara nöjd och bara släppa och lita till att ”ok det är inte det bästa jag någonsin gjort men det duger helt fint och bra just nu i denna situation. Jag gjorde så gott jag kunde, varför försöka slå knut på mig själv för att göra mer?” 

Fast jag är lite taktisk också och tänker att om jag presenterar alla mina guldkorn redan nu blir det ett väldigt jobb att hela tiden försöka toppa dem, bättre att jag lägger ribban lägre nu i början? Eller ska man visa sig totalt superduktig först och sen kanske inte klara att toppa det?

Nej vet ni vad, nu får jag tänka så här: jag är hemma med tre barn just nu i detta läge, varav en har vattenkoppor, en har feber och en är bara rent allmänt 6 – årstjurig. Jag sköter hela markservicen och ska dessutom skriva ett toppenarbete? Det får helt enkelt bara duga. Det är som när man får oväntat (men välkommet!) besök när det är som stökigast i huset, det är bara att gilla läget och tänka att man gjort så gott man kunnat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>