Köksprojekt; Fredagsmys: prinsesstårta

Efter att ha hängt med näsan i pluggböckerna i nästan 4 dagar nonstop behövde jag göra nånting annat och satte genast i gång med tre olika köksprojekt samtidigt.

Upplivad av den nya prinsessans ankomst, konselj och namntillkännagivande (dessutom väntade vi främmande) kände jag att en prinsesstårta var på sin plats, så det gjorde vi, min alldeles egna prinsessa och jag.

Vi bakade egen sockerkaksbotten, fyllde med sylt och vaniljkräm och sedan hade vi på ett marsipanlock. Som synes har jag aldrig använt ett sånt förut men det smakade bra ändå. Troligtvis ska sockerkaksbottnarna vara större för att det ska bli bättre passform. Vi hittade lite tårtdekorationer i våra skåp, det är så roligt nuförtiden eftersom det finns så mycket olika dekorationer färdiggjorda som t.ex chokladbokstäverna från Dr Oetker ovan. Vi var dock tvungna att bygga ett eget E eftersom den bokstaven hade gått åt på ett av våra barns kalas ;-) Rosen fick man dock med i marsipanlocksasken, och den kunde varit större tyckte alla barn som alla ville ha den.

Florsocker hade jag på efter dekorationerna (glömde bort det) och det är väl bättre att göra tvärtom kan jag konstatera, men alla var nöjda och glada i vart fall.

Ikväll blir det ev. Halv åtta hos mig i vårt kök med Storkillen vid spisen…….

2 reaktion på “Köksprojekt; Fredagsmys: prinsesstårta

    • Skoj att vi kunde inspirera dig lite! Jag såg att en köpt prinsesstårta (liten) kostade 260:- på vårt kondis så då kom den sparsamma mamman inom mig fram igen ;-) hoppas ni mår riktigt riktigt bra nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>