Recept på bra mat som inte är dyr

I min kokbokshylla finns den här boken: Recept på bra mat som inte är dyr,  Den gavs ut av Konsumentverket första gången 1992.

Den här har jag (som tidigare inte  var så där jättehaj på att laga mat) haft som grundbok under årens lopp och jag tycker den funkar riktigt bra. Nu stämmer ju såklart inte längre prisangivelserna med hur det var på 1900 -talet (eller ens 90 -talet ;-) , men det kan ju den prismedvetna husmodern/-fadern lätt räkna ut själv. Det finns lite om allt möjligt som t.ex köttdag, soppdag, vegetarisk dag, järnrik dag ( = dock för mycket lever för min smak), restdag, bakning m.m. Det mest fascinerande är hur man kunde laga mat för mellan 2,50:- – 5 :- per portion på den tiden (som egentligen inte ligger så långt tillbaka…)

Passar bra för den som vill hushålla downshiftat. Den är slut sen länge på förlaget men man kan låna den på bibliotek eller hålla utkik på loppisar – jag köpte min för 5 spänn på Erikshjälpen.

En reaktion på “Recept på bra mat som inte är dyr

  1. Pingback: Hamburgerbröd med dinkelmjöl | Bli rik i ditt liv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>