Varit produktiv igen!

På just nämnda sportlov kände jag att jag hade så gott om tid att jag t. om plockade fram de sen länge glömde stickorna. Lilltösen hade uttryckt en önskan om att få en halsduk och jag tänkte att det passar ju ganska bra att testa om man har stickkunskaperna kvar på just en barnhalsduk. Lite restgarn plockades fram och relativt snabbt kunde jag göra mitt livs första resårstickade halsduk! Har provat lite andra sticksätt förut bl. a att slätsticka en halsduk – det blev inte bra alls utan den krullade upp sig i kanterna. Sen berättade min goda vän A för mig att man får bäst resultat om man resårstickar och det hade hon ju rätt i! Garnet var relativt tjockt så jag körde 1 rät 1 avig maska hela vägen. När jag skulle avsluta det hela stötte jag dock på minnesproblem, jag var ju inte en särskild uppmärksam syslöjdselev så jag kom helt enkelt inte ihåg hur man slutar, så jag fick ringa min vän K och fråga hur man skulle sluta. Efter att hon skrattat i en kvart talade hon om hur man gör. Tänk, jag som stickade en babyfilt för 6 år sen……

Efter att lyckosamt ha avslutat halsduksarbetet blev jag så inspirerad och modig att jag ville prova att sticka sockor – något som jag ALDRIG ens tänkt tanken på innan. Nu förstod jag ju att detta med strumpstickor och hälstickning skulle vara alltför avancerat för mig så jag letade upp ett recept -  eh förlåt -  jag menar mönster på nätet.

Jag tycker de blev helt ok för att vara första försöket och Lilltösen är väldigt nöjd. Särskilt nöjd är jag med att en bit av halsduksgarnet syns i sockskaftet och att jag faktiskt lyckades att byta färg ;-) Inte illa av en som knappt fick godkänt i syslöjd, va?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>