Framtiden

är ljus, hoppas jag :-)

Jag fick en kommentar från Sandra som undrar hur vi tänker göra nu.

Nu ser vårt läge ut så här: Min man jobbar denna termin 90 % och är ledig en vardag i veckan (men de senaste veckorna har ju barnen haft vattkoppor och då har han fått vara hemma och vabba på heltid eftersom jag precis började jobba). I höst går han upp till heltid igen, inte för att han måste men för att han vill, det handlar delvis om nya arbetsuppgifter som han känner kan vara lite spännande.

Jag jobbar 100 % på mitt vikariat som går ut vid årsskiftet, jag kommer ju dock ha en ledig vardag i veckan då jag ska vara med Lilltösen ( men jobbar i gengäld mycket helger).

Till nästa vår tänker jag mig flera olika lösningar; att studera på högre fart än nu, hitta ett deltidsjobb, eller försöka vara hemma igen så mycket det bara går.

En förutsättning för att vi ska kunna ha mig hemma mycket i vår är dock att vi sparar ihop så mycket pengar som möjligt nu när det faktiskt kommer in en del ;) Vi har kommit överens om att vi ska fortsätta leva med vår snåla livsstil även detta år, fast vissa medelstora investeringar kommer vi att behöva göra.

Varför jobbar jag då nu? Jo dels för att jag fick ett bra erbjudande, dels för att jag verkar helt ha hamnat utanför A -kassan trots att A-kassans byråkrater under alla mina hemmaår bedyrat att mina tidigare arbetsår visst räknades. Så tack för det – nu har jag blivit nollad på alla möjliga ställen – detta råder jag alla att ta skriftliga uppgifter på innan! Men det är nog en avhandling för ett eget inlägg. Dessutom är våra sparpengar helt slut och vi behöver bygga upp en buffert igen.

Ja, det är lite lösa planer än så länge, vi får väl se hur det utkristalliserar sig!

 

4 reaktion på “Framtiden

  1. Härligt med mer tid! I sann Kvinnodagsanda säger jag bara PENSION. Igår lyssnade jag på Årets feminsit (på Åland) Carin Holmqvist, professor i entreprenörsskap vid Handelshögskolan i Stockholm. Rekommenderas varmt att lyssna på en föreläsning av henne om tillfälle ges! Hon lyfte fram vikten av pension-tänk när en part är hemma mer än den andra. Så när jag läser här skickar ”systerlig” påminnelse (och en spark i baken på mig att kolla upp hur vi ska lösa det hela, har lite dålig ork att börja räkna)….

  2. Tack för påminnelsen! Igår (faktiskt, jo det är konstig synk ibland?) fick jag det där orangea kuvertet. Jag har dock fått en del pengar för mina barnår men jag kommer få typ 8000:-/månaden som pensionär och först tänkte jag – wow – det kommer jag ju klara mig superbra på, med tanke på att jag ”bara” fått 3000 spänn nu. Men sen slog det mig att om 25- 30 år (eller när jag nu får lov att gå i pension) så kanske det är vad en liter mjölk kostar????? Å andra sidan kanske vår pensionskassa är slut när det är dax för oss om nedmonteringen av välfärdsstaten ska fortsätta………..? Ja du har iallafall helt rätt och detta ska jag fortsätta forska i. Hoppas du får en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>