Barnloppis och andrahandsvärde

(bilden lånad från clipart)

 

Ja, nu menar jag ju såklart inte barnens andrahandsvärde på en barnloppis ;-)

Men jag funderar lite över det här med andrahandsvärde på barnprylar och framförallt barnkläder. I helgen var det dags för den årliga återkommande vårloppisen där jag tidigare fyndat en hel del barnkläder av skiftande kvalité.

Nu tyckte jag det var dags att skeppa iväg lite till dem i hopp om att få lite tillskott till kassan. Det blev en del jobb med att rensa, prismärka och sortera och till slut kunde jag skicka iväg 8 kassar kläder. Varav en kasse med nästan oanvända skor, ett par var visserligen använda men när jag tvättat dem såg de som nya ut.

Med min prismärkning skulle jag, om jag fått allt sålt, fått ut ca 1300 :- och då var jag billig, inget plagg kostade över 20:- även om jag tog något mer för skorna.

Jag fick ihop 400 kronor, efter att säljavgiften dragits av. Lite snopet faktiskt. Nu skänkte jag resten av kläderna som inte blev sålda till välgörande ändamål så det var ju bra ändå.

Och 400 kronor är absolut ett välkommet tillskott i kassan, det är inte så jag menar.

Men tänk vad kläderna kostat när vi köpt in dem, för det var på den tiden vi inte handlade på loppisar. Tänk vad det kostat i både tid, kraft och pengar att producera kläderna för dem som gjort det för det första, sen har vi fått lägga några arbetstimmar för att få in pengar så att vi kunnat köpa dem och sedan sortera, lagra och prismärka här hemma.

Nej, nästa gång ger jag nog tillbaka till världen i form av att skänka kläderna direkt till dem som behöver. Jag har redan gett bort en hel del till vänners barn och sen kommer jag att spara lite ifall mina syskon får barn någon gång, och sen kommer jag nog spara lite till mina egna barn – det är ju rätt så roligt att ha några plagg kvar i allafall.

Och en annan lärdom – nu vill jag bara handla begagnade barnkläder till mina egna barn, men hur gör man det när man inte längre har all tid i världen? Det ska jag utforska – återkommer med rapport!

 

2 reaktion på “Barnloppis och andrahandsvärde

  1. Ja det är kul med barnmarknader! Där kan man göra många fynd till bra pris. Har märkt att vissa marknader är billigare än andra fast de håller precis samma klass. Ha en härlig helg!

  2. Hej Anna, håller med om att det är skoj med loppisar och att fynda. Men det tar ju lite tid också…. Tack för hälsningen, hoppas din helg var fin också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>