Pengar = Lycka? Karl Rabeder

Ja, det är ju det jag försöker skriva om med jämna mellanrum – att man kan bli rik i sitt liv på andra sätt än att bara samla pengar på hög ;-)

Läste för ett tag sen om Karl Rabeder, den österrikiska multimiljonären som kände sig så miserabel som rik att han tänkt ge bort hela förmögenheten. Han grundade http://www.mymicrocredit.org/mymicrocredit/ för att ge fattiga i Latinamerika möjligheter att bli självförsörjande.

Jag undrar hur det går för honom? Sist jag hörde talas om honom så skulle han ge bort lyxvillan i Alperna i ett lotteri, och sedan hade han avsatt ca 8000:-/månad att leva på för sig själv. Det är ju tryggt för om han klarar sig på det behöver han ju egentligen aldrig mer tänka på pengar för egen del.

Undrar om han är lyckligare nu?  Hoppas det!

Det sägs ju att hjälpa andra därför att man vill och inte för att man måste är en väg till ett lyckligare, och rikare liv.

Man kan själv skänka/låna ut ett bidrag till mikrolånsinstitutet, men jag har ännu inte riktigt listat ut hur man gör.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>