Man ska aldrig säga aldrig

(Clipart är fantastiskt – det fanns t. om en bild av en rocka, som jag lånade!)

För några veckor sen skrev jag att jag och Lilltösen varit på Universeum och att vi nog inte skulle åka dit det närmaste året. Men idag blev vi medbjudna av en annan familj och eftersom storkillen längtat så (han blev ganska avundsjuk när vi tjejer varit där) var vi ju inte sena att hänga på.

Och tänk, att trots att vi var där för så kort tid sen så fanns det ändå massor med nya saker att titta på och lära sig, och gamla bekanta att njuta av. Sen är det väl så att barnen ger mig olika inputs. Förra gången var jag där med en treåring och då fick det bli på treåringars vis, då hann vi inte se allt.  När killarna som är större är med så blir det på ett helt annat vis och helt andra frågor dyker upp. Jag lär mig mycket av mina barn också och om dem när vi är iväg på utflykter. Det var jätteroligt att höra lillkillen läsa så duktigt från alla skyltar, han börjar bli en fena på läsningen nu :-)

Jag börjar eventuellt ändra inställning i frågan om Universeum. Fast det är fortfarande för dyrt för en som downshiftar hardcore……

Har roddat med matsäckar och passning av 5 barn där idag och det gick alldeles utmärkt. Sen träffade vi fler barn från vår egen skola hemma på landet som också tänkt tillbringa studiedagen med att studera olika sorters djur :-)

En mycket, mycket trevlig dag. Ett bonustips: Har man barn i åk 6 och upp till gymnasiet (och det förutsätter väl att man bor i Göteborg eller åtminstone nära) kan man ansöka om att barnet får bli testpilot och jag antar att man då går in gratis. Mer finns att läsa här

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>