Känn dig själv – utställning

Storkillen och jag har  varit iväg på egna äventyr. Vi passade på att besöka Världskulturmuséet i Göteborg. Ett ställe vi gillar att återkomma till och utforska. Just nu har de en utställning som heter Känn dig själv som handlar en del om våra sinnen.

Här börjar man med att ta på lånetofflor – kan rekommenderas annars gör det ont i fötterna när man ska gå på galler!

Man får fundera lite över sina sinnen, och framförallt våra känslor och hur vi upplever saker. Jag kan inte påstå att jag förstod hur allt hängde ihop men vi hade trevligt ändå.

Läskigast var att gå i ett par snirkliga korridorer där det plötsligt blir kolsvart, för att man ska känna på hur det känns när man inte längre kan se.

Utställningen känns som den passar mer för större barn, min 9  – åring hade nog gott utbyte av den, även om delar av utställningen (med t. ex en mindre träkarusell) även passar de små bra. Mer om just denna utställning kan man läsa här

För de mindre barnen finns fortfarande utställningen jordlingar kvar och den är rolig att utforska och det finns även lite plats för föräldrar att hänga och prata. Den utställningen är intressant på fler sätt, bl. a därför att det är barn som själva fått välja ut vad som ska vara med. Denna utställning var dock storkillen för stor för tyckte han själv, men sen klängde han ändå lite på klätterväggen och hoppade bland kuddarna :-)

Jag skrev om detta museum förra året, vill man veta mer vad jag tyckte då och hur många barnvagnar den fick kan man läsa här. Då var det gratis, nu kostar det  40:- för vuxna och 0:- för barn men det tycker jag det var värt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>