Hamstrare

(en sån här kyl skulle man ha! bild lånad från smegs katalog)

Jag sitter här och tänker med tacksamhet på att jag hade hamstrat så pass mycket mat att vi klarade oss i de tre månaderna jag inte hade nån inkomst. Precis som varje husmor med självaktning ;-) så känner jag mig lugn i magen när jag vet att förråden är välfyllda. Det kan vara så enkelt som att köpa några extra konservburkar tomatkross att ha på lager när man ändå handlar. Eller handla när det är extrapris och sen frysa ner och ta fram vid annat tillfälle. På sätt och vis är det en investering – i att man kan få mat även i framtiden trots en skral kassa. Sen får man ha lite fantasi också så att man kan slänga ihop nåt av det man hamstrat :-)

Nu är mina lager helt tömda på precis allting (utom röda vinbär och lite blåbär) så nu behöver jag börja bygga upp en liten matbuffert igen.

För att det verkligen ska bli en investering så gäller det såklart att man använder varorna också innan de blir för gamla, och att man köper sånt som man vet att man/kvinna/barnen gillar och kommer att äta – annars blir det ju ren förlust.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>