Påsktårta – Charlotte Russe

Efter den här sockerbomben som vi har festat på först på vårt påskbord och sen i flera dagar efter påsk så är det nog dags för lite fasta, även om det blir i fel ordning :-)

Charlotte Russe är tydligen sitt namn till trots, en engelsk uppfinning. Men jag vet att det är ett stående inslag i våra östeuropeiska länder till påsk.

Man kan göra på det krångliga viset eller på fuskviset som en stressad, superförkyld, dubbelarbetande mamma har gjort detta år. Då gör man så här:

Man köper en rulltårta av valfri sort, klär en plastbunke med skivade rulltårtsbitar, sen vispar man ihop citronfromage av pulver och fyller bomben med. I mitt fall gick det åt två rulltårtor och två påsar fromage. Sen sätter man in det hela i kylen över natten. Räcker inte det så stoppar man den i frysen i några timmar, fast då måste man tänka på att ta ut den i god tid innan servering så den hinner tina – annars lossnar den inte ur bunken (har jag fått lära mig genom årens lopp……)

Sen kan man garnera med maränger och grädde efter behag, men se upp så det inte blir för mycket eftersom tårtan i sig blir otroligt mäktig!Men ändå fräsch med sin citronfromage.

Den som har mer tid bakar självklart sin egen rulltårta med valfri fyllning samt kokar sin egen fromage.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>