Äppelkräm

Fick ett infall och lagade äppelkräm till lördagsfrukost. Doften och smaken påminde så mycket om min egen mormor att det kändes som om jag blivit förflyttad genom decennierna tillbaka till hennes sommarvarma kök.

Potatismjölet har flödat här i vattkoppstider men maken hade turligt nog fyllt på med ett nytt paket som ser ut som en karamell. Jag älskar den gröna färgen, vad heter den?

Jag hittade inget recept och gjorde säkert inte precis som mormor men så här kan man göra:

Hacka 3 äpplen grovt, lägg i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker äpplena. Lägg i en kanelstång som får koka med.

Koka äpplena mjuka. Rör ut 0,5 msk potatismjöl i 1 msk kallt vatten. Häll i detta i äppelblandningen. Vill man söta kan man såklart göra det med vanligt socker, men jag tog 1 tsk Kokossocker något som sägs vara nyttigare än vanligt vitt socker.

Sen mosar man med gaffel eller med stavmixer till den konsistens man vill att krämen ska ha. Min blev ganska lös men smaken alldeles utmärkt ihop med havremjölk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>