Pyjamasdag – allt annat än lugn

En pyjamasdag hade Lilltösen och jag igår. Fast så mycket slappande blev det inte, man måste passa på att fixa saker när man är ledig. Däremot går det ju alldeles utmärkt att röja ur ett skåp i hallen iförd pyjamas. I det skåpet brukar vi slänga in sånt vi rensat ut, sånt som ska till återvinning och sånt som ska lagas. Ett riktigt skrotskåp alltså. Egentligen är det meningen att dammsugaren ska stå där fast den har inte riktigt fått plats förut. Igår tog jag mig i kragen och slängde kläder som var bortom räddning – men jag önskar att jag var så fiffig att jag kunde göra nåt nytt av dem, det känns inte bra alls att slänga – lagade kläder och gosedjur som i vissa fall legat i skåpet i flera år…..hrm……Efter veckans dammsugning fick så dammsugaren flytta in igen i sin nygamla bostad.

Efter det gjorde vi smoothie och gjorde i ordning veckans nötblandningar med rostade nötter och annat. Hur man gör kan du läsa här

Sen somnade Lilltösen på soffan och då tog jag itu med att sortera foton på datorn och beställa papperskopior. Nu ska jag äntligen göra i ordning barnens alla de här Första – Året – Böckerna. Inte en dag för tidigt med tanke på att det största barnet fyller 10 nästa gång………

En grannpojke kom och knackade på vid klockan ett och såg mäkta förvånad ut när jag öppnade med håret på ända och iförd pyjamas. Han ville leka med Lillkillen men han och storebror var i Göteborg på Vetenskapsfestivalen.

Efter lite mat bytte vi äntligen om och gav oss ut till lekparken och på hundrunda. Sen besöktes två mataffärer innan det var dags att hämta skolbarnen.

Tog jag det lugnare sen? Nej då, sen lagade jag mat på 2,3 kg köttfärs bl. a köttfärslimpa. När middagen var avklarad så fortsatte jag sortera samt försöka övertala maken att han måste sortera ur det andra skrotskåpet där han tryckt in alla verktyg huller om buller. Han var inte lika sugen på det.

Behöver jag säga att jag somnade samtidigt som jag nattade Lilltösen? Fast det var ändå en väldigt skön dag. Bra att få undan lite.

Det är verkligen knepigt det här att ha så lite tid hemma och vilja och behöva göra så mycket. Ta bara en sån här sak som dammsugning – min man kommer aldrig på tanken att ta fram dammsugaren själv och jag tycker det är för sällan att dammsuga en gång i veckan. Hur gör alla ni andra?

Nu sitter jag faktiskt och slappar och vilar för att jobba em/kväll och med tanke på att jag inte är ledig förrän i bästa fall 1.a maj och i annat fall 5.e maj så kanske det är bra att inse att det behövs :-)

2 reaktion på “Pyjamasdag – allt annat än lugn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>