Äntligen en Barbiefilm

som jag också gillar:(och som jag lyckats se hela utan att somna)

Knappt man törs tipsa om Barbie i dessa tider av jämställdhetssträvan för våra barn – men den här gillade även killarna, mina killar brukar faktiskt gilla de flesta Barbiefilmer.

Den här handlar om en tjej som vill bli musketör precis som sin far och rädda prinsen (!) Det är det ju såklart ingen som tror att en flicka kan bli – men tillsammans med tre andra tjejer och en tränare så är ingenting omöjligt.

Äntligen en film där tjejer kan få vara både tuffa, starka och samtidigt ha kvar sina egna intressen, eller hur jag nu ska uttrycka mig.

Bra sen att diskutera OM det är så här att killar och tjejer bara kan bli speciella saker.

Bilden lånad från Filmtipset

2 reaktion på “Äntligen en Barbiefilm

  1. Hej Ann
    Vi gillar också den. Kan tipsa om Barbiefilmen ”12 dansande prinsessor” som också den handlar om att flickor kan vara som de vill. ”Prinsessan och tiggarflickan” gillas också här för att det är så fina sånger i filmen som barnen gärna tar efter och sjunger alldeles underbart fint.

  2. Efter att ha sett de 12 dansande….. 7 gånger om dagen är jag nu glad över att slippa det:) tiggarflickan har vi inte sett så den ska vi leta efter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>