Årets första dopp – det bidde en tå

Nu när sommaren kom och överrumplade oss tänkte vi även i den här familjen till slut att ett dopp kunde vara trevligt och avsvalkande. Vi letade rätt på badprylarna – vilken glädje för denna mamma när killarna för första gången i sina liv kunde packa och bära sina egna badsaker – och for till vår skogssjö.

Men som i sagan det bidde en tumme så bidde det bara ett tådopp. Det var lite kallt, det var det, men det hade nog gått att bada. Men när vi hittade både blodiglar och en orm som kom simmande mot oss så tappade alla på nåt vis badlusten ;-)

Jag vet inte ens hur man får bort blodiglar så tills vi lärt oss husmorsknepen med det så kommer vi nog bada i vår andra sjö som inte ligger i skogen.

4 reaktion på “Årets första dopp – det bidde en tå

  1. Vi har också blodiglar i vår sjö, och jag tycker de är läskiga…..hugah. Det får bli Vättern istället. Än är det krampvarning på temperaturen, och tanten väntar snällt ett tag till innan första doppet blir avverkat.

    Kramis

  2. Vättern är kall ja, men så fantastiskt klart och fint vatten. Ja jag förstår inte riktigt vad blodiglar ska vara bra för……? kram till dig med!

  3. Hej igen Dalsland :-) Nej, det är verkligen inte dåligt att ha 2 badsjöar fast den andra ligger bra mycket längre bort. Sen har vi ju bara en 45 min. bilresa till havet – det är inte illa det heller ;-) vi är bortskämda! kram tebax!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>