Trädgården

är helt fantastisk nu. Den verkar gilla det rådande klimatet.

Vår tomt gränsar ju mot en skogsdel kan man säga, och det vilda börjar tränga upp i vår trädgård. Varje år får man ansa och gå ut i djungeln för att få ha kvar nån ordning. Framförallt är det ormbunkar som håller på att ta över ena sidan. När jag var ute på en djungelrensning så grävde jag fram en buske som vi tydligen tidigare helt riktigt antagit vara en krusbärsbuske. Den hade nu massor av bär – det har den aldrig haft på den tiden den var synlig. Skojigt! Nu kan jag koka krusbärskräm, som är ett riktigt sommarbarndomsminne för mig. Jag minns hur jag satt i mormors soliga kök och ansade krusbär och sen kokade hon en helt fantastisk kräm på bären.

Mitt hallonland som jag anlade förra året har tagit sig ordentligt det med. Hoppas det blir några hallon där i år. Samt att vi har hallonsnår på flera oönskade ställen, får väl se om jag kan stuva om lite.

Jordgubbarna har en massa kart, men jag tvivlar på att de blir färdiga till midsommar. Det verkar som om det är fler än vi som är sugna på de lyxiga bären, igår låg flera kart på marken. Måste skaffa skyddsstängsel, nät och fällor och bevaka dem lika väl som en medeltida fästning…….

Sniglarna har också tyvärr kommit tillbaka :( jag ska försöka bygga några snigelhinder. Nån som har några bra tips?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>