Ingen sommar utan Slottsskogen!

Ett par besök i Slottsskogen i Göteborg har det iallafall blivit. Tänk att det finns en hel djurpark om man går upp ovanför Barnens zoo, och att allt detta är gratis förutom ponnyridningen (20:-)

Vi såg alla möjliga djur och sen hoppade killarna längdhopp på vägen upp till vilthägnen och det visade sig att Lillkillen har stor talang för detta. Roligt för honom att äntligen hitta nåt han gör bättre än sin storebror!

Vi var i den nyrenoverade lekparken Plikta också, men tyvärr tyvärr. Visst fanns det en del roliga grejer, men fortfarande alldeles för lite av allt på en så pass stor lekplats där det alltid är så mycket folk och sen undrar man ju lite hur man tänker när man vill göra nivåskillnader i en lekpark? Okej att det ser snyggt ut i miljön, men har ni planerare tänkt på hur vi som kör barnvagn (hade med mig en kompis med betydligt mindre barn än jag som inte ville gå ur vagnen) och samtidigt har lite större barn vi behöver passa ska bära oss åt? Antingen får man lyfta vagnarna ner för trapporna eller så får man gå runt en jätteomväg med risk för att tappa bort de andra barnen. Sen, kära planerare, har ni tänkt på hur barn rör sig? De får syn på nästa grej de vill leka med och springer rakt ut och helt plötsligt finns det ett trappsteg där och då står de ev. på näsan. Nej, jag hade faktiskt större förhoppningar om denna i övrigt väldigt fina och anrika lekpark.

Tröttnar man på djur, fantastiska blommor och Plikta kan man gå till Villa Belparc och fika, äta och hänga här:

och eventuellt äta en sån här citronmarängpaj (om man inte har fika med sig förstås)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>