Självförsörjande på odling inget för mig?

(ursäkta den kassa bilden men jag tog den med min I-fån, och nu är squashen uppäten……..)

I år hade jag ju bestämt mig för att satsa på odlingar. Men jag säger som så att det är ju tur att vi inte ska vara självförsörjande i år. Det verkar ju mer som om jag satsat på att göda skapelsens alla djur.

Jag förstår inte riktigt vad som har hänt, nu bjuder jag på hur icke – gröna fingrar jag har;

Tror jag satte 20 tomatplantor som alla kom upp jättefint, några står ute i ett sånt växthus man lutar mot väggen, och några står inne. Det har inte kommit en endaste tomat än.

Plommonträdet som förra året gav kilovis med frukt, och överraskade oss eftersom det aldrig burit frukt, har i år återgått till att ha 3-4 gröna kart på sig. Samt miljoner hål i bladen.

Vi har ett fantastiskt persikoträd (ja, jag vet!) som första året här gav tonvis med frukt, i år har det 2 persikor på sig.

I övrigt; körsbärsträd, Lillans äppelträd som hade 3 st kart, krusbärsbusken, hallonen, röda vinbären = allt har fåglarna ätit upp :( (((

Och det som inte fåglarna tog, det tog mördarsniglarna. Förutom lite skörd av jordgubbar – mer om hur jag förebyggde snigelangrepp på ett väldigt krångligt sätt kommer i ett eget blogginlägg.

Nu finns det lite gurka, några spaghettipumpor och några blivande squashar kvar på tillväxt. En squash  (!) har vi skördat och det är den som syns på bilden.

Nu undrar jag om det verkligen är lönt att hålla på ? Det känns inte som om det blivit några besparingar i hushållskassan iallafall. Fast nu är det ju tur att vi inte är beroende av våra odlingar, att allt vi vill ha faktiskt finns att köpa i affären. Då kan man ju faktiskt skratta åt eländet :-)

En reaktion på “Självförsörjande på odling inget för mig?

  1. Pingback: Skördetid | Bli rik i ditt liv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>