Nu lever vi på reserverna

Jag läste på Supermiljöbloggen

att det idag är tyvärr Earth Overshoot day. Finns inte något bra namn på svenska och det är inte heller någon bra dag att fira. Fr. om idag är jordens resurser slut för i år, och vi lever på reservkapitalet. Lite anmärkningsvärt är det att den redan inträffar eftersom den inträffade den 27/9 förra året.

Här och här kan man läsa mera om detta. Men det är inte dags att ge upp och säga att det inte är någon mening, fortfarande finns det mycket vi kan göra för att spara på jordens resurser med förhoppningen att  overshoot day kan skjutas upp mycket längre nästa år!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>