Man ser så många gravida

Tycker att jag mår bättre och bättre med tanke på att det bara är en vecka sedan jag fick missfall. Jag jobbar på som vanligt, även om mina närmaste arbetskamrater och chef vet vad som hänt, och när de frågar hur jag mår – ja då är det inte riktigt som vanligt.

Dock ser jag gravida precis överallt. Kan inte ens slå på TV´n för då är det gravida i varje program. Och ute ser jag stora magar precis överallt, eller så ser jag liggvagnar där det sticker upp en liten fot i världens minsta socka. Då blir jag lite ledsen för min egen del, fast jag bara borde vara glad för alla andras skull.

Självklart missunnar jag ingen att vara gravid eller ha en sprillans ny liten människa hos sig. Det är bara att jag vill ju också…….

Nåja, det går väl över den här längtan och jag får faktiskt vara nöjd över att jag har fått tre underbara gåvor i form av mina älskade barn.

2 reaktion på “Man ser så många gravida

  1. Känner igen det där. Det bor en längtan inne i mig också. En längtan efter en liten till, men så blev jag ju dålig senaste gången. Förvisso bara en inflammation i sköldkörteln som komplikation efter förlossningen. Det var så jobbigt för oss allihop att jag inte mådde bra och inte heller kunde fungera som vanligt. Funderar mycket kring om jag skulle orka en gång till för viljan är det egentligen inget fel på. Men så tänker jag på de fina barn vi har och känner mig oerhört tveksam. Svårt.
    Ser också gravida överallt och någon gång har jag fått vända mig bort för att gråta. Fånigt, vi har ju fem alldeles underbara barn. Borde luta mig tillbaka i det och vara nöjd. Svårt detta med känslor.

  2. Undrar om man nånsin blir kvitt den där längtan? Jag älskar ju barn och att vara mamma, kanske får jag leva med denna längtan? Nej, jag tycker inte du är fånig för jag tror inte det handlar om antalet barn, det handlar om nåt annat. Håller med om att det är svårt med känslor – här svallar de hit och dit. Ena dan känner jag för att försöka bli gravid direkt igen, och nästa dag tänker jag att jag inte orkar gå igenom allt det här en gång till. Men jag är oerhört tacksam för de barn jag har här på jorden. Svårt att förklara så här via tangentbordet, men hoppas du förstår vad jag försöker säga. Iallafall är du inte ensam i dina funderingar! Ha en fin kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>