Ännu ett barnkalas

har vi klarat av. Detta var vårt 19.e i ordningen. Nu börjar man bli veteran :-)

Lillkillen hade önskat sig godistårta så det försökte jag göra efter en bild som jag hittade på nätet nånstans. Bakade vanliga sockerkaksbottnar, fyllde med vanlijkräm och dumlefluff. Sen hade jag på lite vispgrädde och täckte med chokladfingerkex, det gick nästan åt tre paket. Band om ett snöre för att få det hela att sitta bättre. Sen stoppade jag i tårtljusen och hävde på en massa godis i olika färger.

Mashmallowspinnar hade han önskat sig också; så det hjälpte killarna till att göra i förmiddags. Det är lätt som en plätt, man trär upp mashmallows på grillspett, sen smälter man choklad och doppar mashmallowsen i chokladen, och sen doppar man i strössel. Enkelt och gott. Dock får man se upp så inte gästerna börjar fäktas med grillspetten sen…….

Sen följde studsmattehoppning, lite lek, gungande och till sist skattjakt. I år hade jag hängt upp en skattkarta i vårt rhododendronträd och sen fick de läsa kartan – svårare än jag trodde. Men det kan ju bero på ritningen :-)

Presenterna var många och fina, och totalt har 13 barn och 4 vuxna fikat här idag.

Jag hade på mig min loppisfyndade 50-talskjol

och jag fick också en present :-)

men nu är vi trötta…….och ska ladda om till gubbens födelsedag om några dagar…….

 

4 reaktion på “Ännu ett barnkalas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>