Familjens projektledare säger upp sig

Längesen jag skrev om böcker, men nu har jag läst en som var ganska roande. Eller oroande. Den heter ”Familjens projektledare säger upp sig” och är skriven av Gunilla Bergensten. Den har några år på nacken nu, men är nog ständigt aktuell.  En liten småilsken bok, det varnar författaren för redan i början. Den handlar om varför det är kvinnor som ska vara familjens ständiga projektledare och ha allting i huvudet, och om män verkligen ska komma undan med att vara lata genom att skylla på biologin.

Vet inte vad jag tycker egentligen, det finns ju viss igenkänningsfaktor men samtidigt så tycker jag att det verkar gå åt väldigt mycket energi på att vara ilsken på småsaker. Men jag är ju antagligen miljöskadad eftersom jag varit hemma och därmed översteprojektledare i så många år. Och visst, det är jag som är projektledare men jag trivs faktiskt med det. Jag orkar nämligen inte längre lägga energi på att tjata på gubben. Och vi har nog en ganska hög städtröskel………

Fast jag ser det som en av mina livsuppgifter att få framförallt mina pojkar att ta ansvar och hjälpa till hemma. Jag hoppas mina framtida svärdöttrar kommer att bli lyckligare av det.

Men visst har boken många poänger.

4 reaktion på “Familjens projektledare säger upp sig

 1. Har uppdaterat mig lite nu. Du verkar ha varit med om en hel del… Hoppas det känns bättre snart.
  Spännande bok! :) Som du säger sen så får man nog fundera på vad som tar mest energi. Att tjata på omgivningen eller göra själv… Fast då menar jag inte att man ska göra allt själv. Man får nog helt enkelt säga att nu behöver jag hjälp med detta och det får du göra. Vara tydlig… Lycka till! Jag kämpar på här hemma med med mina pojkar (och tjejer). Ha en härlig helg!

 2. Hej Anna och tack och välkommen tillbaka! Jag håller på att hämta mig, men det kommer i attacker sorgsenheten.
  Eller så får man skriva en lista och exakt göra upp om vem som gör vad. Fast på vems ansvar är det då att skriva listan? Min tjej får också hjälpa till, men där kommer det så naturligt och jag vill inte att hon ska lära sig att det förväntas av henne bara för att hon är tjej, om du förstår vad jag menar. får nog skriva mer om detta när jag tänkt färdigt. Ha en fin helg du också!

 3. Har inte läst boken men kan tänka mig att jag också skulle känna igen mig. Har curlat min make för mycket tror jag!
  Jag skriver listor i långa rade men gör det mesta själv ändå.

  • Ja, och då menar författaren till boken att varför är det du/jag/vi kvinnor som ska vara projektledare och skriva dessa listor, varför skriver inte männen listor över allt som behöver göras hemma och sen tjatar på fruarna……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>