Rosa kokboken

Den här kokboken fick Lillkillen i present av sin mormor. Hon hade den goda baktanken (hehe) att han skulle börja baka och laga mat till sina föräldrar. Tycker jag låter som en ypperlig idé, för mig får barnen gärna slabba hur mycket de vill i köket. Jag tycker dessutom att det är lika viktigt att såväl killar som tjejer lär sig allt man behöver veta om hur man gör mat och allt annat som hör till hushållet.

Boken är engelsk från början och originaltiteln är Girl´s Cookbook. Då undrar jag i mitt stilla sinne om det finns en för boys och vad skillnaden är i recepten. Hm. En annan diskussion kanske, nu skulle jag ju presentera boken.

Den är utgiven på Parakit förlag och översatt till svenska av Veronica Gottfridson. Författare till recepten är Rachel Carter.

Jag gillar särskilt inledningsorden, de tre magiska hemligheterna med matlagning: Det är superroligt att laga mat, att laga mat gör oss glada, matlagning är ett fantastiskt sätt att använda fantasin. s 4 i nyss nämnda bok.

Det finns lite annorlunda recept bl. a på trollstavskakor, frikadeller (oj vad sugen jag blev själv!), hur man gör egna chicken nuggets och minihamburgare, pommes frites av sötpotatis, lönnsirapspopcorn, s´mores och en massa annat. Inte så nyttigt kanske men roligt med lite andra recept.

Nu ska jag övertala Lillkillen att börja testlaga alla recepten :-)

2 reaktion på “Rosa kokboken

  1. Vad roligt! Knasigt med boys and girlrecipes dock, men sånt är ju till för att överträdas :) Jag håller med om att det är roligt att ha barnen i köket! Vi har en Star Warskokbok, det är kul också :) Kram!

    • Wow en sån vore ju helt perfekt! Var hittar man såna? Om inte jag fått stöka i mammas kök hade jag inte tyckt det varit så roligt nu. Kram och ha en fin dag !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>