Kulor, cash & kosing – konsten att få ut mer av sina pengar

Har jag läst idag.

Boken är skriven av Mathias Andersson och Charlie Söderberg, den kända duon bakom TV-programmet Lyxfällan. Boken är utgiven på Ica bokförlag.

Just nu har det varit väldigt intensiva jobbveckor, förutom de där 3,5 dagarna jag var ledig. Jag börjar längta efter det lilla, närvarande hemmamammalivet igen, och behövde bli lite inspirerad till att jobba för att nå mitt mål och inte bara jobba för att…..?

Jag tycker boken är bra, det finns en hel del konkreta tips och jag gillar killarnas raka – rör kommunikation.

Boken ger en mycket att tänka på, och gör en medveten om att man många gånger konsumerar utan att ens märka det, som t.ex på internet eller alla abonnemang man binder upp sig på. Sen berättar de om att en genomsnittlig barnfamilj i vårt land slänger mat för ca 22 :-/dag! Det är ju helt sjukt, de frågar om vi skulle vilja elda upp en 20-lapp och det är ju såklart ingen som skulle vilja göra.

Jag ska helt klart kolla upp lite saker de tipsade om och jag ska

1, Skaffa ännu bättre räkningsrutiner

2, Minska handlandet på internet (inte för att det är så mycket, men det märks inte att man handlar och så gör jag av med mer pengar än jag tänkt från början)

3, Sluta slänga mat

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>