Äppeltider+ äppelmosrecept

Så här års saknar jag mina äppelträd som föll offer för ett större träd vi var tvungna att ta ner förra året. Jag vill ju ha en stor fruktträdgård, ju!

Tur som är så har jag hittat ett vilt äppelträd som växer på en allmänning. Trädgårdarna runt omkring dignar av äpplen, eller så ligger äpplen i drivor på marken, så jag kan inte tänka mig att nån annan än jag är intresserad av vad det vilda äppelträdet bjuder. Iallafall så har jag plockat så pass mycket äpplen att jag kunnat koka äppelmos i två omgångar. Det är jag väldigt tacksam för! Jag gillar ju att ta tillvara på sånt som naturen ger. På samma äng som äppelträdet växer är det också fullt med nyponbuskar, jag ska göra en utflykt till nån dag och se om jag kan göra nyponsoppa.

Jag slänger med äppelmosreceptet här också, på köpet ;-)

Du behöver;

6-8 äpplen

1 dl vatten

ev. socker, jag kör med kokossocker

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplena, klyfta dem

Lägg dem i en kastrull

Häll i 1 dl vatten

Koka i ca 20 min, passa så det inte blir bränt i botten

Ta av kastrullen och tillsätt ev. lite socker, smaka av.

Häll på burk och ät, eller frys in. Eftersom det inte är konserveringsmedel i så står det sig inte så länge ifall man inte fryser det. Men här i huset går det åt fort till gröt och annat.

2 reaktion på “Äppeltider+ äppelmosrecept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>