Egentid, balans och sånt där

Livet rinner på så fort nu i dessa dagar. Dessutom har jag fått två budskap till mig, och de är lite motsägelsefulla. Det ena är att jag iallafall nästa termin har MINST 50% jobb, troligen mer eftersom det behövs en vikarie på ett annat ställe också. Det är ju bra såklart, men jag sa iallafall till arbetsgivaren att jag tycker heltid är för mycket, men på samma gång trivs jag så bra och har roligt, och tror att jag behöver pengarna så att jag kan vara hemma nästa höst istället……

Samtidigt har min man fått erbjudande om att gå en bra, och säkerligen användbar utbildning på sitt ena jobb, men det är bara det att den ligger på lördagar…….

På hemmafronten är det fullt upp, jag vill ju gärna fortsätta som tidigare med att umgås så mycket det bara går med mina barn, baka vårt bröd, laga vår egen mat, ta hand om trädgården, hunden, renovera huset, och kanske hinna träffa lite vänner däremellan.

Ungarna har fått fler aktiviteter och jag vet inte riktigt hur det gick till, men helt plötsligt kommer de och frågar om de får börja på nåt och då är det så svårt att säga nej. Nu är det sport, simskola, instrument och scouter för fulla muggar här.Tack och lov kan flera barn gå på samma aktivitet så att skjutsandet minskar, och Storkillen får spela piano på skoltid.

På samma dag som jag fick veta att mitt vik blir förlängt kom det andra budskapet från nån som jag anser som ett proffs och lite av en mentor i mitt yrke. Han sa: det kanske är dags att du börjar prioritera dig själv nu, och att du tar hand om dig själv, det är viktigt eftersom du verkar så stressad, och du behöver ju tänka på det så att du inte går i väggen igen.

Hm…..viktiga ord, men jag bara undrar – när ska jag ha tid med det?  ;-)

Ser fram emot en lugnare vår och en ännu gladare och lugnare höst nästa år. Men jag ska tänka på vad han sa och jag ska komma ihåg att det är NU idag jag lever HÄR.

Nu åker vi iallafall till mormor och morfar hela högen och vilar lite där.

2 reaktion på “Egentid, balans och sånt där

  1. Vad har du/ni för tidsplan på att du ska vara hemma igen? Hur länge har du tänkt vara hemma då? Ska lillan sluta fsk då? Nyfiken:-)
    Ja det kostar att jobba. Vårt matkonto har också gått upp sedan jag började jobba likaså bensinkostnaden och klädkostnader . Jag har inte lika mycket tid att handla på billiga affärer eller hålla koll på klädreor.

    • Du har så rätt, det kostar faktiskt att jobba – det är inte alltid man tänker på. Känner igen det där. Jag tror jag svarar på dina frågor i ett inlägg istället om det går bra? hoppas du får en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>