Planer och sånt där……

Alla har vi väl våra planer på hur framtiden ska/bör se ut? Jag också. Det är nämligen mycket roligare att jobba om man har en medveten plan vad man ska använda pengarna till, som t. ex mat och hyra,  eller för att bli hemmamamma igen :-) och jag som helst vill vara hemma får en rimlig förklaring till alla timmar jag måste vara borta på jobb. Detta är kanske en lite annorlunda inställning till förvärvsarbete, de flesta brukar säga att man jobbar för att man måste. Jag måste också just nu, men jag jobbar för att jag vill uppfylla ett annat mål.

Planen var från början att jag skulle jobba färdigt på mitt heltidsvik som tar slut vid nyår. Sen skulle jag ägna våren åt Lillan och åt att plugga deltid som tidigare. Som det ser ut nu blir ju mitt vik. förlängt minst med halvtid och kanske upp till heltid om jag även får den delen som jag eg. inte är utbildad för. Det gäller för våren. Till hösten kanske det fortfarande finns 50 % jobb kvar åt mig. Eftersom jag trivs så bra och arbetsgivaren ev. gör den här speciallösningen bara för mig så kommer jag stanna kvar så länge jag får. Men senast till hösten – troligen till sommaren blir det max deltid. Eller så blir det hemmavarande och plugg till hösten. När man är vikarie får man ju vara lite flexibel och se hur den ordinarie vill ha det. Det löser sig, allt löser sig! :-)

Under alla de här månaderna som jag jobbat har vi lagt undan lite sparpengar, jag har bl. a sparat allt mitt ob för att kunna leva på när jag blir hemma igen. Planen är också att pappa ska jobba mindre och ta en dag ledigt i veckan som tidigare. Just nu jobbar ju han på två jobb och går en utbildning och det är lite för mycket känner vi som värderar tiden så högt.

Hur det blir med förskolan för Lillan får vi se, jobbar jag deltid får hon gå deltid, pluggar jag kan hon vara hemma. Hon vill helst vara hemma med mig även om det går lite bättre på förskolan nu. Samtidigt så är ju alla jämnåriga i barnomsorg nu och på Öppna Förskolan är det nästan bara mindre barn.

Men jag vill vara med! Jag vill inte upptäcka en vacker dag att den lilla handen i min plötsligt är stor utan att jag märkte hur det gick till!

 

 

6 reaktion på “Planer och sånt där……

 1. Det är precis så där jag också tänker. ”Bara fram till nyår sen ska jag vara hemma igen”. Sen händer det alltid något som gör att det inte blir till nyår. Så då är det ”bara fram till semestern sen ska jag vara hemma igen”.
  Jättetråkigt med ditt missfall. jag fick ett innan Marcus för över 20 år sedan och det känns fortfarande som det saknas ett barn här. Men hade jag inte fått missfallet hade jag inte fått Marcus eftersom han blev till två månader efter.

 2. Tråkigt att det alltid händer nånting som gör att du måste skjuta upp hemmavarandet! Hoppas det löser sig för er så allt blir som du vill ha det.
  Ledsamt att höra om ditt missfall också, vi är så många som går igenom sånt här märker jag. Jag har flera bakom mig men det här kändes extra hårt eftersom det verkligen kändes som sista chansen……Hoppas du får en fin torsdag!

  • Fina du. Inte behöver det vara sista chansen. Vill ni så försök igen. Har en släkting som fick sitt första barn vid 45 års ålder. Hon har flertalet missfall bakom sig, tvåsiffrigt antal.
   Hoppas att du inte uppfattar den här kommentaren som otrevlig på något sätt, vill bara peppa. Tror att vägen den vägen hjärtat vill är den rätta. Kanske kan det vara värt att försöka igen om det känns som om det saknas en liten själ till i er familj.
   Många kramar till dig!

   • Hej och tack för hälsningen – nej jag tar inte illa upp :-) Vad roligt för din släkting att det äntligen gick vägen! Vi får se hur det blir, just nu har vi sagt att det inte blir fler barn för vi orkar inte gå igenom nåt sånt här igen, och på samma gång tycker jag det är så svårt att sätta punkt när man egentligen vill…….eh ja, jag har lite dubbla och röriga känslor just nu. Tack för att du finns där ute i och peppar mig! Kramar tillbaka! Hoppas du får en fin söndag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>