Konsten att ha tråkigt

har vi övat oss i nu i helgen. Jag pg. a att vila var nödvändigt eftersom infektionen nu är inne på tredje veckan, barnen därför att de skulle få uppleva hur det är att inte alltid bli underhållen via skärmar.  Alltså så där som det var när en annan var liten och det bara fanns 2 TV – kanaler. Dessutom ville vi bara vara hemma i byn istället för att fara och flänga överallt (ja, jag orkade ju inte det ö.h.t) Ofta är vi iväg på saker på helgerna, och jag kände att vi behövde landa hemma.  Det blev lite annorlunda och man märker vad stor plats t. ex TV´n tar. Lillkillen har frågat hela dagen idag, oavsett tid på dygnet, alldeles oberoende av att solen visat sig för första gången på veckor och det var varmt ute – han ville bara och endast se på TV. Och de har haft sååååå trååååååkigt. Enligt dom. Men sen har de ju hittat på saker. Min mamma sa alltid att det var bra att ha tråkigt (när jag klagade) jag vet inte om hon har rätt, men nu har vi iallafall provat!

De har varit i simhallen med sin pappa, både barnens och mina vänner har kommit och gått lite hur som, nån har druckit kaffe, nån har fått mat, kompisar till barnen har vandrat fram och tillbaka och helt plötsligt har vi spelat både schack, UNO och ballongboll. Jag som är en rastlös själ har också fått lite gjort som inte var direkt inplanerat, sytt ihop mormorsrutorna till Lillans överkast, sorterat lite i badrumsskåp och äntligen rensat bort det sista i sommargarderoben. Samt att vi säkert sist av alla har tagit in våra sommarmöbler, vi har väl haft tron att det ska gå att äta ute :-)

Hoppas ni andra haft en skön helg!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>