Förberedd

(bild lånad från Clipart)

Var i Ullared förra måndagen, och nu kan jag säga att nu får julen lov att komma om den vill :-) Har nu fixat alla barnens alla lussekläder. Nu finns det även utrymme för att byta. Förra året ändrade sig ju Storkillen kvällen innan från stjärngosse till tomte – och då fanns det inga tomtekläder hemma och inte heller nån chans att skaffa några. Jag har förstått att om man går i trean så är det väldigt viktigt vad ens kompisar tänker vara för nånting, så därför passade jag på att utöka förrådet inför framtida behov också, nu när jag hade pengar. Lillan ska vara lucia såklart. Egentligen önskar jag att jag kunde hitta en sån där riktigt gammaldags fin luciakrona, men sån har jag inte sett på år och dar. Min egen gamla är tyvärr slaktad, men däremot finns det stora fina lucialinnen som jag haft kvar sen om tösen skulle vilja fortsätta lussa i större åldrar.

Sen är nästan allt julklappar fixade! Återstår bara lite till pojkarna, men Storkillen önskar sig; en symaskin och en kasse med tyg. Det fixar man kanske inte precis i Ullared…..? Fast jag gillar önskningarna och ska försöka tillmötesgå dem på nåt sätt. Ev. kanske farmor har en gammal symaskin över?

Det är så skönt att ha sånt här fixat i god tid, så slipper man flänga runt den 12 december och åka till stan (för härute på landet finns garanterat inget kvar) och leta bland resterna och få köpa tre nr för små tomtekläder som ingen vill klämma in sig i iallafall……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>